Judecătorul responsabil de cazul de fraudă al lui Donald Trump a fost amenințat cu bombă - Reuters

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Judecătorul Arthur Engoron a fost amenințat cu bombă.

Securitatea a fost consolidată la un tribunal din New York, unde trebuia să se încheie joi procesul pentru fraude civile al fostului președinte Donald Trump, după ce a fost primită o amenințare la adresa judecătorului responsabil de caz, a declarat un purtător de cuvânt al tribunalului.

Amenințarea a fost făcută împotriva judecătorului Arthur Engoron, care a fost o țintă frecventă a criticilor lui Trump pe parcursul procesului care a durat luni de zile, a declarat purtătorul de cuvânt al tribunalului.

Foto: Agerpres

Un purtător de cuvânt al comitatului Nassau, comitatul suburban unde locuiește judecătorul, a declarat că poliția a intervenit într-un incident de securitate la o locuință la ora 5:30 dimineața, fără a oferi detalii suplimentare. New York Times a raportat că autoritățile comitatului au intervenit într-o amenințare cu bombă la casa judecătorului.

Interdicție pentru Trump

Trump s-a arătat nemulțumit de gestionarea procesului de către Engoron încă de la început, atunci când judecătorul i-a emis o interdicție de a denigra personalul instanței. El a primit amenzi în valoare totală de 15.000 de dolari pentru două încălcări ale acestei interdicții.

Statul solicită aproape 370 de milioane de dolari în penalități de la fostul președinte american pentru supraevaluarea averii sale nete în fața băncilor.

Acțiunea intentată de procurorul general al New York-ului, Letitia James, susține că Trump și asociații săi au supraevaluat valoarea activelor sale cu miliarde de dolari pentru a obține condiții mai bune de împrumut și alte avantaje financiare pe o perioadă de peste un deceniu.

Foto: Agerpres via Reuters

Trump este favorit pentru republicani

Trump, favorit pentru nominalizarea republicană în confruntarea cu președintele democrat Joe Biden în alegerile SUA din acest an, a respins acuzațiile și a declarat că este vorba despre o vânătoare politică de vrăjitoare. El s-a plâns că procesul îi afectează campania, dar a folosit aparițiile sale ocazionale în instanță pentru a-și mobiliza susținătorii cu remarci incendiare adresate presei.

Engoron a respins solicitarea lui Trump de a-și susține propriile pledoarii de închidere, după ce fostul președinte nu a acceptat regulile care îi interziceau să facă un ”discurs de campanie”.

Alegătorii republicani din Iowa și New Hampshire vor fi primii care își vor exprima preferințele în această lună. Procesul reprezintă doar una dintre multele probleme legale cu care se confruntă Trump, cu toate acestea, niciuna dintre ele nu a diminuat poziția sa dominantă în fața rivalilor din partid.

Foto: Agerpres

Engoron a condus procesul în Manhattan și va emite un verdict într-o dată ulterioară fără a implica un juriu. În septembrie, l-a găsit pe Trump responsabil de fraudă, lăsând procesul să se concentreze în mare măsură asupra sumei de bani pe care Trump ar trebui să o restituie din câștiguri obținute în mod necinstit. Trump a făcut apel la decizia anterioară a lui Engoron și este aproape sigur că va face apel la orice verdict împotriva sa, ceea ce ar putea întârzia o hotărâre finală cu mulți ani.

Partizani politici

Pe parcursul procesului, avocații statului au încercat să arate că Trump a supraevaluat în mod constant multe dintre turnurile, cluburile de golf și alte active care au consolidat reputația sa de mogul în afaceri înainte de a intra în politică. Trump a apărat evaluările proprietăților sale, s-a lăudat cu priceperea sa în afaceri și i-a acuzat pe James și Engoron că sunt partizani politici.

Procesul a inclus o reuniune tensionată față în față între Trump și fostul sau avocat Michael Cohen. Cohen a spus că Trump i-a cerut să modifice valorile activelor în declarațiile financiare pentru a ajunge la valoarea netă arbitrară dorită.

Foto: Agerpres

Avocații lui Trump au spus că Cohen nu are credibilitate din cauza condamnărilor sale anterioare pentru infracțiuni și a ostilității deschise față de Trump. Acesta a fost motivul numeroaselor lor cereri pentru o hotărâre imediată în favoarea lor, pe care Engoron le-a respins, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel