Judecătorul Mustață, acuzat de o colegă, în 2008, că lua mita

Surse judiciare au declarat că la nivelul fostului PNA se ştia încă din 2005 că judecătorul Stan Mustaţă cerea între 5.000 şi 7.000 de euro de la persoane vizate în dosarele penale pe care le judeca, iar în 2008 o colegă a magistratului s-a plâns de atitudinea acestuia.

Potrivit surselor citate de Mediafax, la nivelul fostului Parchet Naţional Anticorupţie, au existat din 2005 informaţii conform cărora Stan Mustaţă le cerea "câte 5.000-7.000 de euro" celor pe care îi judeca, pentru aplicarea unor decizii mai blânde.

"Din punct de vedere operativ, nu s-a făcut nimic, dar informaţii au existat încă 2005 la nivelul PNA", au arătat aceleaşi surse, care susţin, pe de altă parte, că "activitatea infracţională a judecătorului a devenit atât de flagrantă încât, în 2008, o colegă a sa judecător, fostă procuroare, a informat organele abilitate în legătură cu atitudinea magistratului".

Citește și: STENOGRAME DNA: Libertatea lui Meme Stoica, negociată în toaletă de Stan Mustață. Trăgea apa ca să nu fie ascultat

"A spus că ar vrea să nu mai lucreze în colaborare cu acest magistrat şi că îi era frică pentru cariera ei. Îi era frică să nu fie arestată din cauza atitudinii magistratului", au relatat sursele judiciare.

Conform acestora, judecătoarea în cauză ar fi optat să nu facă plângere penală pe numele lui Mustaţă, pentru că i-a fost teamă să nu fie stigmatizată ulterior de către colegi.

Judecătorul Stan Mustaţă şi grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucureşti, au fost arestaţi pentru 30 de zile, în data de 30 aprilie, în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare.

Vezi și: Magistrat RIDICAT de DNA. Ce legături are cu dosarul "Telepatia". Chirieac: "Nu este o coincidență". Ce spune Adi Ursu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel