STENOGRAME DNA: Libertatea lui Meme Stoica, negociată în toaletă de Stan Mustață. Trăgea apa ca să nu fie ascultat

Procurorii DNA îl acuză pe judecătorul Curții de Apel Stan Mustață că aranja dosarele în toaleta casei sale, îndepărta telefoanele mobile și trăgea apa de mai multe ori, pentru a nu fi ascultat. Instanța unde până ieri a fost judecător a dispus arestarea sa pentru 30 de zile. 

Numele judecătorului Stan Mustață apare în dosarul lui Mihai Stoica. Potrivit procurorilor DNA, magistratul Curții de Apel, în schimbul a 500 de milioane de lei vechi sau chiar 400, ar fi putut să dispună o soluție favorabilă, adică punere de libertate sau scăderea pedepsei. 

Procurorii afirmă că judecătorul Mustață a constituit, alături de alții - Florian Alexandru, Ion Boraciu și grefierul Mariana Curea- un grup infracțional organizat. Anchetatorii DNA prezintă interceptările ambientale, care arată "elemente probatorii insurmonabile" legate de acte de corupție cu caracter repetitiv. 

Judecătorul Stan Mustață este acuzat că a luat mită în cinci dosare, printre care se numără și cel al lui Mihai Stoica, cunoscut drept "Meme". 

VEZI și: Magistrat RIDICAT de DNA. Ce legături are cu dosarul "Telepatia". Chirieac: "Nu este o coincidență". Ce spune Adi Ursu

În 7 aprilie 2004, judecătorul Stan Mustață, potrivit unei convorbiri din mediul ambiental, a spus că i-a admis contestația în anulare și, pe fond, va respinge cererea: "Și la MEME? la MEME? Nelu, Nelu, la MEME? I-am admis în principiu, că se admite. Până pe 16, spune-i: 'Bă, ți-am zis că de admis în principiu, mă obliga legea, da' mai departe o ... [cuvânt obscen]... . Pe lege, ... [neinteligibil]... , să fiu al dracu'", scrie HotNews

Când Ion Boraciu l-a întrebat dacă mai poate să rezolve cererea în sensul pronunțării unei soluții favorabile, potrivit DNA, Mustață Stan a răspuns: "Ba da. Pe 16". În plus, magistratul ar fi aflat că avocatul contestatarului era prietenă cu Ion Boraciu-"Avocata o are pe doamna aia blondă. Și aia e prietena mea"- și i-a sugerat să o contacteze: "Zi-i ei să sc... ". Ion Boraciu i-a spus lui Stan Mustață că Mihai Stoica credea că hotărârea favorabilă era întemeiată: "Nu vrea, că zice că pe bune iese și... ", judecătorul enervându-se: "Fir-ar mama ei a dracu'! Băga-și-ar ... [cuvânt obscen]... în mama ei!".

VEZI și: Judecătorul ridicat de DNA: "Când Viorica a fost arestată, îl judeca pe domnul Voiculescu. Pot eu să dau achitare într-un dosar al DNA?"

Procurii DNA notează că "aflată în incinta grupului sanitar, împreună cu MUSTAȚĂ Stan și BORACIU Ion, în momentul în care s-a adus în discuție dosarul privind pe "MEME", CUREA Mariana s-a retras: "Hai, că mă duc dincolo, vă las. Subiectul a fost reluat si cu ocazia convorbirii din data de 28.04.2014, când la întrebarea inculpatului BORACIU Ion: "Ce ai făcut cu MEME? Mai poți să faci ceva cu MEME?", inculpatul MUSTAȚĂ Stan a răspuns afirmativ, condiționând actul de justiție de remiterea, cu titlu de mită, a unei sume de bani, fără a preciza valuta: "Cincizeci, patruzeci, treizeci. Sub treizeci dă-l în ... [cuvânt obscen]... ".

Procurorii DNA mai notează că din convorbire a rezultat că Alexandru Florin a luat legătura cu persoana respectivă, care l-a invitat la grătar, iar Stan Mustață și-a exprimat teama de a se expune: "Păi acesta iar mi-a zis, c-a zis c-a vorbit cu unu, dar ăla zice să mergem la un grătar. Bă, să nu te atragă în cursă, bă, nebunul acesta!".

În final, magistratul Curții de Apel ar fi afirmat că poate să impună o soluție favorabilă în schimbul a 500 de milioane de lei vechi, chiar și 400, dar nu mai puțin de 300. 

Potrivit procurorilor, discuțiile erau purtate în grupul sanitar din casa magistratului, unde judecătorul trăgea apa de frică de a nu fi interceptat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel