Jocurile Olimpice Paris 2024: 181 de răniți pe șantiere. Bilanțul final

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Nicolas Ferrand, directorul general al Solideo, a prezentat joi dimineața bilanțul final al accidentelor de muncă pe șantierele olimpice: 181 de răniți, dintre care 31 grav.

Întâlnirea, care a avut loc la sediul Consiliului Economic, Social și de Mediu (Place d'Iéna, la Paris), a fost dedicată "evaluării progreselor realizate de carta socială" a JO.

La eveniment au participat Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare a JO Paris 2024, Nicolas Ferrand, directorul general al Solideo și copreședinții Comitetului de Cartă socială, Dominique Carlac'h și Bernard Thibault, relatează L'Equipe.

Carta socială: o inovație pentru Jocurile Olimpice

Această cartă, introdusă pentru prima dată la Jocurile Olimpice de la Paris, definește angajamentele sociale specifice pe care angajatorii trebuie să le respecte pe șantiere. Carta socială este o componentă esențială a "moștenirii" Jocurilor, un termen criticat de Bernard Thibault, care a subliniat conotația sa negativă, asociată cu decesul.

Combaterea accidentelor de muncă: un obiectiv ambițios

Unul dintre obiectivele principale ale Cartei sociale este reducerea semnificativă a numărului de accidente de muncă pe șantiere. Franța se confruntă cu o problemă gravă în acest domeniu, având una dintre cele mai proaste rate de deces din Europa, cu o medie de doi morți pe zi.

Nicolas Ferrand a descris toate eforturile depuse pentru a impune un obiectiv ambițios: "Nu trebuie să existe niciun accident mortal". Deși acest deziderat a fost atins pe șantierele Solideo, Ferrand a recunoscut cu regret că au existat 181 de răniți, dintre care 31 în mod grav.

Progrese semnificative

Directorul general al Solideo a subliniat progresele semnificative realizate, cu o reducere de patru ori a ratei accidentelor de muncă în comparație cu previziunile inițiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel