Janis Bordans, Letonia, premier nou desemnat

Preşedintele Letoniei, Raimonds Vejonis, l-a desemnat miercuri pe Janis Bordans, membru al Noului Partid Conservator, în funcţia de prim-ministru al acestei ţări baltice, el trebuind ca până pe 21 noiembrie să încerce formarea unui guvern în urma alegerilor din octombrie din care a rezultat un parlament extrem de fragmentat, în care sunt reprezentate şapte partide, transmite Reuters.

Îl invit pe Janis Bordans să formeze un nou guvern, a declarat preşedintele leton Raimonds Vejonis. Avocat şi fost ministru al justiţiei, Bordans a promovat în campania electorală a Noului Partid Conservator o agendă concentrată pe combaterea corupţiei. Statul de drept va fi o prioritate, a promis Janis Bordans, la scurt timp după nominalizarea sa.

Noul guvern, fără pro-rusi

El a menţionat că noul guvern va reuni miniştri din cinci partide şi nu va include formaţiunile pro-ruse Armonia şi Uniunea Verzilor şi a Fermierilor. În alegerile parlamentare din 6 octombrie, electoratul leton a penalizat fosta coaliţie de centru-dreapta formată din trei partide, care au strâns împreună la acest scrutin doar 40% din voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel