Jandarmii îi identifică pe protestatarii de la Cotroceni. Amenzi de până la 10.000 de lei

casca
casca

13 dintre protestatarii de la mitingul de la Cotroceni au fost identificaţi de către Jandarmerie şi riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că cele 13 persoane au fost identificate pe baza probelor video pe care instituţia le deţine, fiind acuzate că au organizat o adunare publică care nu a fost anunţată în prealabil.

Potrivit sancţiunilor prevăzute de lege, cei 13 riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei. Protestatarii vizaţi au mai organizat astfel de mitinguri în trecut, fiind sancţionaţi în repetate rânduri de către autorităţi.

Circa o mie de persoane au protestat, vineri seară, în Piaţa Universităţii, scandând lozinci de susţinere a lui Raed Arafat, dar şi împotriva preşedintelui Băsescu. Apoi au plecat în marş spre Cotroceni. Oamenii au strigat "Jos Băsescu!", "Demisia!" şi "Arafat!".

Proteste au avut loc în mai multe oraşe din ţară. Preşedintele Traian Băsescu a cerut vineri retragerea proiectului legii sănătăţii, iar Guvernul s-a conformat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel