Iulia Timoşenko va face apel săptămâna viitoare, deşi nu crede în rezultatul acţiunii

Iulia-Timosenko
Iulia-Timosenko

Opozanta Iulia Timoşenko, fost premier ucrainean, va face săptămâna viitoare apel împotriva condamnării la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, a anunţat miercuri unul dintre avocaţii săi, care a adăugat că nu crede că va obţine câştig de cauză pentru clienta sa.

"Nu ne facem iluzii cu privire la o eventuală anulare a hotărârii, (dar) vom face apel săptămâna viitoare", a anunţat avocatul Iuri Suhov pe site-ul Iuliei Timoşenko, care a acuzat întotdeauna regimul ucrainean că a organizat un proces "politic" împotriva sa.

"Noi credem că se va face tot ce este posibil pentru întârzierea recursurilor noastre împotriva acestei hotărâri, cu scopul de a ne împiedica să depunem o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)", a adăugat el.

CEDO examinează cazuri doar după epuizarea tuturor căilor de recurs la nivel naţional.

Încarcerată de la începutul lui august, Timoşenko a fost condamnată marţi la şapte ani de închisoare pentru "abuz de putere", o hotărâre denunţată de Uniunea Europeană (UE) şi care a răcit relaţiile între Bruxelles şi Kiev, în pofida faptului că acesta caută o apropiere.

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a sugerat că ar putea fi studiată o revizuire a legislaţiei privind "abuzul de putere", lucru care ar putea permite o revizuire a pedepsei pronunţate împotriva opozantei.

Avocatul lui Timoşenko a subliniat că, în cazul în care va fi adoptată o asemenea reformă, "condamnarea va trebui să fie anulată în totalitate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel