EXCLUSIV  Iubitorii de câini brahicefalici trebuie să fie atenți. "Nu își dau seama ce au în casă"

Patologia întâlnită la câinii brahicefalici, și anume câinii cu botul turtit, ar putea fi neexistentă dacă proprietarii ar fi informați cum trebuie și ar ști când să meargă la control. 

Iubitorii de câini brahicefalici sunt diferiți față de ceilalți proprietari de animale, aceștia având un profil de iubitor exagerat. Un lucru important de remarcat este că proprietarii nu sunt informați, iar sindromul obstructiv respirator întâlnit la câinii brahicefalici ar putea fi neexistent dacă stăpânii ar ști când să meargă la control.

Sunt oameni care clar se atașează mai mult de animăluțul lor față de ceilalți proprietari. Sunt asemănători cu proprietarii de pisici. Clar, profilul lor este unul de iubitor exagerat. Majoritatea nu își dau seama ce au în casă., a spus Constantin Ifteme, medic veterinar, în emisiunea ”Jungla Urbană” cu Liviu Harbuz.

Oamenii cred că animalul trebuie să respire greu. Oamenii nu sunt informați pentru că dacă ar fi informați și ar ști că la patru luni de zile trebuie să se ducă la o verificare. Au nevoie de o monitorizare atentă. Există obligativitate în Anglia și țări cum sunt Suedia, Norvegia, să aibă controlul la vârsta de 6 luni de zile și un an de zile că este liber de sindrom obstructiv respirator. Există screening pentru așa ceva. Au reușit ușor, ușor să excludă indivizii care reprezentau astfel de probleme și la momentul de față există căței care sunt liberi de sindrom obstructiv respirator. Asta trebuie să o iei de la un crescător serios, face o selecție bună, nu face lucrul ăsta doar pentru bani, și îl face în primul rând pentru crinologie și pentru sănătatea animalului. E foarte greu să găsim în Jungla Urbană astfel de oameni., a subliniat medicul Constantin Ifteme. 

Vezi și Rasa momentului, intervenție devastatoare a omului. ”Subiect fierbinte”- Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel