Italia și Franța semnează o scrisoare de intenție pentru a stimula industria europeană de apărare

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Italia și Franța au semnat luni o scrisoare de intenție pentru a crea un centru industrial comun pentru apărarea terestră care să implice companii din ambele țări.

Într-un comunicat al Ministerului italian al Apărării, se regăsește faptul că Italia și Franța au semnat luni o scrisoare de intenție care dorește să stimuleze industria europeană de apărare.

Anunțul a fost făcut după o întâlnire în insula mediteraneană Corsica între miniștrii apărării Guido Crosetto și Sebastien Lecornu, care au discutat, de asemenea, despre situațiile din Orientul Mijlociu și Ucraina.

"Este crucial să reunim toate cele mai bune tehnologii europene și să facem hub-uri din ce în ce mai puternice, deoarece vom avea nevoie de investiții semnificative pentru a ține pasul cu evoluția tehnologică", a declarat Crosetto.

Un tanc de generație nouă

În declarația biroului său se precizează că programul va avea ca scop "consolidarea cooperării industriale și a capacităților de apărare ale Europei prin dezvoltarea în comun a unor noi platforme terestre".

Planul se va adăuga altor inițiative de cooperare care implică companii franceze și italiene.

Principalul conglomerat de apărare italian Leonardo LDOF.MI s-a asociat deja cu francezul Thales TCFP.PA prin două societăți mixte separate, compania de servicii de satelit Telespazio și producătorul spațial Thales Alenia Space.

"Alianța strategică va permite punerea în aplicare a programelor de colaborare între națiunile europene prin consolidarea bazelor industriale și dezvoltarea viitoarei generații de platforme", se arată în comunicatul italian, menționând un tanc de generație nouă planificat, cunoscut sub numele de Main Ground Combat System (MGCS), conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel