Israel sărbătoreşte independenţa cu survoluri militare

Steag Israel
Steag Israel

Israelul a desfăşurat o serie de evenimente miercuri pentru a sărbători 72 de ani de independenţă, inclusiv survoluri militare în onoarea eforturilor personalului medical al ţării în combaterea pandemiei de coronavirus, relatează agenţia DPA. 

Avioane de luptă au zburat deasupra spitalelor din întreaga ţară, în timp ce măsuri stricte de izolare au fost instituite cu această ocazie pentru a preveni celebrarea în masă obişnuită în aer liber. O ceremonie oficială a fost înregistrată cu o prezenţă minimă şi difuzată de mai multe media marţi seară.

Israelul a redus anterior restricţiile legate de coronavirus, dar a restabilit recent măsurile în timpul Paştelui evreiesc, împiedicând oamenii să plece de acasă cu excepţia unor circumstanţe excepţionale. În schimb, israelienii au fost îndemnaţi să urmărească focurile de artificii de la balcoane.

În prezent, Israelul are în jur de 9,2 milioane de locuitori, potrivit statisticilor oficiale, comparativ cu 806.000 când statul a fost fondat în 1948. Ziua Independenţei Israelului cade pe 29 aprilie în acest an după calendarul iudaic. Părintele fondator David Ben Gurion a anunţat declaraţia de independenţă a ţării la Tel Aviv pe 14 mai 1948. În ziua următoare, vecinii săi arabi Egipt, Iordania, Liban, Irak şi Siria au declarat război statului nou înfiinţat.

În timpul conflictului, Israelul şi-a extins teritoriul şi a ocupat partea de vest a Ierusalimului. Aproximativ 700.000 de palestinieni au fugit de la casele lor sau au fost expulzaţi, aminteşte DPA.

Ziua Memoriei Soldaţilor Căzuţi şi Victimelor Terorismului, un eveniment anual în Israel, a fost organizată luni. Cimitirele au fost închise pentru vizitatori, în timp ce ceremonia principală din piaţa Zidului Plângerii în Ierusalimul de Vest a avut loc fără audienţă, dar a fost transmisă în direct, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel