Israel, lovitură aeriană lângă Damasc

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Un atac aerian israelian a lovit marţi seara o poziţie a armatei siriene din zona Kisweh, la sud de Damasc, a declarat agenţiei Reuters un comandant al alianţei regionale pro-guvernamentale din Siria. Operaţiunea nu s-a soldat cu victime, precizează sursa citată. 

Agenţia oficială de presă SANA a relatat că în zonă s-au auzit mai multe explozii, iar apărarea antiaeriană siriană a doborât două rachete israeliene. Presa de stat din Siria acuză Israelul că a lansat rachete la scurt timp după ce preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a denunţat acordul nuclear încheiat în 2015 cu Iranul. O purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a refuzat să comenteze "astfel de ştiri din străinătate". 

Activități neobișnuite 

Israelul ordonase marţi autorităţilor locale din Golan să pregătească adăposturile antiaeriene, deoarece a detectat "activităţi neobişnuite ale forţelor iraniene din Siria". Armata israeliană este în stare de alertă de nivel ridicat şi a mobilizat rezervişti în aşteptarea unui atac, informează Reuters. 

Generalul Gadi Eizenkott, şeful statului major al armatei israeliene, şi-a anulat participarea la o conferinţă anuală pe teme de securitate şi discută cu ministrul apărării, Avigdor Lieberman, şi cu alţi responsabili din domeniul securităţii, au declarat surse oficiale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel