Israel a blocat peste 100 milioane euro către palestinieni

Israelul a decis sâmbătă să înghețe transferul a peste 100 milioane de euro reprezentând taxe colectate în contul Autorității Palestiniene. 

VEZI ȘI: Exclusiv. Secretul unei firme ale cărei produse există în casa oricărui român. "A fost o decizie extrem de importantă"

Hotărârea a fost luată ca ripostă la solicitarea palestinienilor de aderare la Curtea Penală Internațională (CPI) și la alte agenții internaționale.

"Este o nouă crimă de război israeliană şi nu vom ceda presiunilor", a declarat negociatorul-şef palestinian, Saeb Erakat, după decizia statului evreu, sâmbătă, de a îngheţa transferul a 106 milioane de euro.

Este prima măsură de răspuns din partea Israelului la o zi după ce Autoritatea Palestiniană a depus la ONU o cerere de aderare la CPI, cu scopul de a aduce în faţa acestei instanţe oficiali israelieni.

De la Acordurile de la Oslo încheiate în 1993, statul evreu colectează în contul Autorităţii Palestiniene taxe pe care i le transferă lunar. Aceste fonduri reprezintă aproape jumătate din bugetul palestinian, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel