ISIS pregătește noi atacuri în Europa. Mesaj sumbru al Europol

ISIS ar plănui noi atacuri în Europa. Avertismentul a fost lansat de oficiul european de poliție Europol. Raportul a fost dat publicității la Haga. 

Înfrângerile din Irak și Siria și creșterea numărului de combatanți care revin în țările de origine au sporit riscul unor atacuri în Europa occidentală. Afirmația se bazează pe opinii ale serviciilor de informații. 

ISIS ar pune la punct noi tactici de comitere de atacuri în Occident. Experții sunt de părere că Franța e cea mai evidentă țintă. Alte ținte posibile sunt Belgia, Olanda, Marea Britanie și Germania. 

Experții mai cred că posibilitatea unor atacuri cu mașină-capcană este mare în Europa. Nu exclud nici ”lupii singuratici”, atacatori pe cont propriu. Sunt posibile și atacuri ale unor grupări afiliate ISIS. Nimic nu este exclus. 

”Dispozitive de fabricație artizanală, explozive militare sau (dispozitive) cumpărate din comerț (și amplasate) în mașini-capcană”, așa cum s-a întâmplat în Siria sau în Irak, ”nu au fost încă folosite de gruparea SI în Europa”, se menționează în raport. Dar ”ținând cont de faptul că modul de operare folosit în Orientul Mijlociu tinde să fie copiat de teroriști în Europa... ne putem imagina că gruparea SI va recurge la ele la un moment dat”, potrivit aceleași surse, citate de AFP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel