ISIS, atentat sinucigaș. Cel puțin doi morți

Un atentat sinucigaş comis sâmbătă lângă un sit-in politic organizat în faţa comisiei electorale la Jalalabad, în estul Afganistanului, a făcut cel puţin doi morţi şi patru răniţi, au anunţat autorităţile din această ţară devastată de război, relatează AFP.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

"Explozia a vizat sit-in-ul politic organizat de susţinătorii unui candidat" descalificat de comisia electorală pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în octombrie, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar, Attaullah Khogyani.

"Două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au fost rănite", a adăugat el, precizând că este vorba despre un atentat sinucigaş.

Potrivit unui martor, autorul atentatului a declanşat explozivii săi în apropierea unui cort plin cu manifestanţi care au părăsit locul în fugă.

"A fost o explozie puternică, casa noastră s-a zguduit", a povestit Mirza Amin, explicând că ea locuia la 50 de metri de locul exploziei.

Atentatul a avut loc la aproape o săptămână după ce preşedintele afgan, Ashraf Ghani, le-a propus un nou armistiţiu talibanilor care deocamdată nu au dat niciun răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel