”Iritarea produsă în PSD este uriașă”. Bogdan Chirieac, adevărul după contrele Marcel Ciolacu - Mircea Geoană pe candidatura la prezidențiale

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat replicile în contradictoriu dintre Mircea Geoană și premierul Marcel Ciolacu cu privire la o posibilă candidatură a secretarului general adjunct al NATO la Palatul Cotroceni. 

Dacă Mircea Geoană susține că a fost ”curtat” de liderul social democraților, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că nu i-a trecut prin cap să susțină un candidat independent. 

”S-ar putea să nu mintă nimeni, oricât ar fi de ciudat, în sensul în care au loc discuții despre președinția României, despre candidatura la președinția României de multă vreme, de un an și jumătate cel puțin. Și cine știe cum a fost discuția la vremea respectivă, la modul: Mircea, te gândești să candidezi? Dacă ești independent, te susținem noi? O fi fost o discuție de genul acesta.

În niciun caz o discuție oficială sau foarte serioasă sau ceva în acest gen și atunci Mircea Geoană a pomenit despre această discuție, care putea să fie, mai degrabă, o discuție de salon, și probabil, foarte iritat de dezvăluirea unor chestiuni care sunt private, Marcel Ciolacu a fost foarte ferm în răspunsul pe care l-a dat secretarului general adjunct al NATO”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Partidele nu au listele de candidați pentru europarlamentare sau pentru marile primării

Bogdan Chirieac avertizează că întârzierea oficializării listelor de candidați pentru alegerile europarlamentare sau primării este motivul pentru care se ajunge la toate aceste discuții în contradictoriu.

Adevărul este că dacă PSD ar desemna un candidat oficial nu ar mai avea loc astfel de discuții. Măcar PNL a spus clar că Nicolae Ciucă este candidatul partidului pentru președinție.

Dar vedeți, nici aici nu sunt discuțiile definitive, adică nu este un Congres al partidului, nici într-o parte, nici în alta, așa cum ar trebui să fie. Un Congres al PNL, un Congres al PSD în care să desemnezi oficial candidatul la președinția României. 

Nu spun că ar fi normal ca la congresul respectiv să desemnezi și candidații la alegerile locale, dacă este cazul, să desemnezi și să validezi și lista pentru europarlamentare. Așa este democratic, așa este oficial. S-a bătut în cuie, asta este lista. Până la urmă, cât mai sunt? Februarie a trecut din punct de vedere politic, martie, aprilie, în mai începe campania. Deci mai sunt două luni de zile și niciun partid politic nu are lista pentru europarlamentare, nici candidații la marile primării nu sunt precizați”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Întrebat de realizatoarea TV dacă ”se așteaptă unii pe alții”, analistul politic a subliniat că ”este și asta o încercare”.

”Cu siguranță este. Dar iritarea produsă în PSD este uriașă în acest moment, repet, pe o discuție care probabil s-a desfășurat, dar nu în termenii oficiali. Sunt convins că s-au spus astfel de lucruri”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Citește și: Ciolacu, întrebat dacă i-a cerut lui Geoană să candideze la prezidențiale din partea PSD: După, i-am propus Dianei Șoșoacă să fie premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel