Iranul, declarație PERICULOASĂ: În luptă DIRECTĂ

Poza descriptivă
Poza descriptivă

Israelul a comis o "eroare istorică" efectuând pe 9 aprilie un raid contra unei baze aeriene militare în Siria, ceea ce pune statul evreu în "luptă directă" cu Iranul, a declarat vineri Hassan Nasrallah, şeful mişcării şiite libaneze Hezbollah, transmite AFP. 

Cel puţin 14 combatanţi, dintre care şapte iranieni, au fost ucişi în această lovitură care a vizat baza militară T-4, în provincia centrală Homs, şi care a fost imputată Israelului de regimul lui Bashar al-Assad şi Iran. 

Israelienii "trebuie să ştie că au comis o eroare istorică, s-au angajat în luptă directă cu Iranul cu această agresiune", a afirmat, într-un discurs televizat, Hassan Nasrallah, a cărui mişcare este un aliat al Teheranului şi al regimului de la Damasc. 

"Fără precedent" 

"Este fără precedent în ultimii şapte ani: ca Israelul să vizeze în mod clar forţele Gardienilor Revoluţiei care sunt prezente în Siria", a subliniat el, cu referire la armata de elită a regimului iranian. 

"Este un punct de cotitură pentru situaţia din regiune", a apreciat şeful Hezbollahului libanez. 

Israelul şi Siria sunt oficial în stare de război. Relaţiile sunt cu atât mai tensionate cu cât trei inamici ai Israelului operează în teatrul sirian: regimul lui Bashar al-Assad, Iranul şi Hezbollahul libanez. 

În februarie, Israelul a vizat acelaşi aeroport militar afirmând că o dronă a fost trimisă de Iran pe teritoriul său de la respectiva bază, prezentată drept una "iraniană", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel