Iohannis, rectificare bugetară. Olguța Vasilescu: Își bate joc de o țară întreagă

Președintele României susține că Guvernul Dăncilă poate să facă rectificarea bugetară fără avizul CSAT-ului. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, prezentă prin legătură telefonică la România TV, îi răspunde lui Klaus Iohannis.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, este de părere că Președintele Klaus Iohannis își bate joc de țara pe care o conduce prin declarațiile pe care le face cu privire la Guvernul României, inclusiv cele referitoare la rectificarea bugetară.

Ca să poți să faci o rectificare bugetară în Guvern, trebuie să ai toate aviziile, inclusiv avizul CSAT-ului. Noi suntem oameni serioși, nu putem să facem așa ceva. Cum să fac o rectificare pentru servicii și o rectificare pentru altceva?

Bugetul serviciilor intră în bugetul de stat. Nu se poate aproba ceva în afara bugetului de stat. Acel aviz al CSAT este consultativ, dar obligatoriu. Important este să existe. 

Întârzierea rectificării bugetare ne încurcă. Este nevoie de bani pentru a pune în aplicare noua legea pensiilor care a fost aprobată în iulie, pentru Ministerul Sănătăți, pentru indemnizațiile copiilor.

Ceea ce face Președintele, eu cred că își bate joc de o țară întreagă. Spune atâtea bârfe, minciuni încât ne obligă de fiecare dată să avem o reacție. Nu știu ce consilier are la Cotroceni.

Nici nu realizează cât de mult o să îl coste toate aceste întârzieri. Cineva o să își aducă aminte de toate lucrurile astea. , a spus Lia Olguța Vasilescu la România TV.

Vezi și: Iohannis, rectificare bugetară. Ministrul Teodorovici răspunde atacului Președintelui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel