Iohannis, rectificare bugetară. Ministrul Teodorovici răspunde atacului Președintelui

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a comentat declarațiile făcute de Președintele României, Klaus Iohannis, potrivit cărora Guvernul este incompetent și poate să facă rectificare bugetară fără niciun aviz de la CSAT.

Președintele insistă într-o aberație cu lipsa de bani la nivel de Guvern, la nivel de buget. Îl rog să înceteze cu aceste apelative de  incompetenți pentru că am putea să spunem și noi la fel referitor la modul în care domnia sa gestionează lucrurile în țară, dar, eu, deocamdată nu o fac. 

Dânsul face aprecieri în mod nejustificat, îl aud că lucrează sau face un summit la nivel național pe datorie, eu așa ceva nu am auzit. Cred că el citește legea și de fapt hu o înțelege. Dânsul are sumele alocate pentru această activitate și nu are cum să meargă pe datorie. (...), a afirmat Teodorovici la România TV.

Referitor la declarația Președintelui Iohannis, potrivit căreia rectificarea bugetară poate fi făcută pentru domeniul social, pentru sănătate, pentru muncă și protecție socială, doar securitatea națională trebuie făcută în CSAT, ministrul de Finanțe a adăugat:

Iar este o aberație. Cum să faci rectificarea parțial? De ce nu a convocat CSAT azi sau luni, dacă tot e interesat de bugetele instituțiilor de securitate națională? Când faci un buget la început de an, îl faci pentru toate. Nu are sens, se face pentru toate, în același timp.

În cazul în care rectificarea bugetară nu se va putea face în timp util, Teodorovici a declarat că există riscuri pentru alte activități apărute în timpul anului să nu fie sume necesare, cum ar fi calamitățile, pesta porcină.

Vezi și: Klaus Iohannis, la ședința PNL: PSD și Guvernul incompetent, nouă minciună

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel