Urmărește emisiunea live


Klaus Iohannis, la ședința PNL: PSD și Guvernul incompetent, nouă minciună

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis lansează atacuri la PSD și Guvern, la intrarea la ședința informală a PNL. 

Iată declarațiile președintelui: 

Despre participarea la ședința PNL

Și ședința, și eu suntem în Sibiu. Da, e o ședință informală, am decis să vin, să-i salut, fiind în Sibiu mi s-a părut o coincidență care merită exploatată. Summitul aferent președinției Consiliului UE se va ține în Sibiu, iată o ocazie foarte bună de a aduce și-n atenția PNL și-n atenția publicului general această temă importantă. Mesajul e simplu: am venit să-i salut, în al doilea rând vorbim despre cum se pregătește România pentru 2019.

Despre proteste

Faptul că Guvernul PSD a gazat și bătut românii e incalificabil, dar nu vreau să mă exprim până când nu avem concluzii mult mai amănunțite. 

Despre amenințările la adresa lui Liviu Dragnea

Mi s-a părut că omul deja are fricile, obsesiile și coșmarurile unui dictator. Da, mă refer la Dragnea. 

Despre CSAT 

Iată o nouă minciună marca PSD și a Guvernului incompetent Dăncilă. Guvernul îi minte pe români și guvernează într-un mod cinic. Guvernul poată să facă orice rectificare bugetară, fără aviz de la CSAT, fără să-mi ceară părerea, cu excepția serviciilor de securitate. Citesc că Guvernul nu poate să dea pensii, bani la școli la spitale, că eu nu fac CSAT.

E o mare minciună, poate face rectificări pe sănătate, pe educație, pe agricultură. Putea face orice rectificare Guvernul dacă asta se dorea. Putem să ne întrebăm de ce minte Guvernul. Doar incompetența nu e suficientă. Sunt două  ipoteze: Cei din Guvern nu citesc legile, e puțin verosimilă, sunt și funcționari, specialiști care citesc legile în Guvern. A doua ipoteză e că PSD și acest Guvern vor ajunge în situația că nu vor plăti pensii și salarii pentru că nu au bani. E inadmisil să construiască o întreagă poveste că nu se pot plăti pensii. Având acest Guvern incompetent, nu pot să dau drumul la un aviz în CSAT, fără o analiză temeinică, vom face o analiză serioasă a proiectului, care privește securitatea națională, restul privește Guvernul și nimic altceva. Noi, la Administrația Prezidențială, ne descurcăm oricum. Vom organiza summitul pe datorie. Aici ne duce Guvernul de incompetenți. 

Despre protocolul SRI cu PÎCCJ, Iohannis spune ”am toată încrederea în acești oameni”, adăugând că nu crede că ar face ceva ilegal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel