Iohannis: Fără mine, statul de drept s-ar fi rupt

Dezbaterea organizată de președintele Klaus Iohannis, marți, la BCU, a prilejuit și un moment de trecere în revistă a acțiunilor pe care el le-a întreprins în mandatul său.

”În afară de faptul că am alungat elefanții din Guvern, că am coborât în geaca roșie între demonstranți, am mai făcut lucruri care sunt prevăzute în Constituție și cred că le-am făcut destul de bine. Am retrimis Legile Justiției în Parlament, am trimis Legile Justiției la CCR, am solicitat un punct de vedere Comisiei de la Veneția și am rugat, în ultimele zile pe colegii și colegele mele din departamentele de specialitate să-mi facă o evaluare. Am reușit să anulez 70% din măsurile care ar fi compromis Legile Justiție, introduse de PSD. Nu sunt perfecte, sunt în vigoare”, a declarat președintele în cadrul dezbaterii.

”Lucruile nu se opresc aici și voi avea grijă ca guvernul să reia aceste chestiuni și după alegerile parlamentare, când sunt convins că vom avea o altă majoritate parlamentară. Am promis că voi întări statul de drept în România, că voi sprijini lupta anticorupție și m-am ținut de aceste lucruri. Vă garantez, și aici s-ar putea să vi se pară lipsit de modestie, fără mine statul de drept din România s-ar fi rupt! Nu s-a rupt”, a mai spus Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24