Iohannis, declarație controversată. Ponta: Ceva mai groaznic nu s-a mai întâmplat

Victor Ponta a fost invitat la interviurile DC News Live unde a vorbit despre o frază controversată rostită de Klaus Iohannis.

"Târziu, foarte târziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni", spunea președintele după tragedia de la Club Colectiv.

Ulterior, premierul declara într-un interviu: "Atunci era momentul în care trebuia să demisionez, din multe motive, dar unul singur pe care îl pot rezuma într-o frază care nu a fost rostită de mine, ci de altcineva. A spus aşa: a trebuit să moară oameni ca să schimbăm guvernul ăsta. Ori eu ştiam că cei care doreau schimbarea guvernului erau dispuşi şi la propriu, dar şi la figurat să calce pe cadavre. Eu sunt un om construit altfel şi nu cred că merită să ţii de o funcţie călcând peste cadavre. Alţii au considerat că merită lucrul ăsta".

Acum, la DC News Live, Bogdan Chirieac l-a întrebat dacă poate să explice mai multe lucruri despre acea declarație.

"Nu. Cred că este prematur să vorbesc despre lucruri de politică internă. Acea frază cu 'a fost nevoie să moară oameni ca să am guvernul meu' eu nu am auzit-o în 25 de ani la oameni politici cinici. Și domnul Băsescu este un om politic cinic și la mulți alții și nimeni nu a zis așa ceva. Poate a fost o traducere greșită, dar este groaznic. Ceva mai groaznic nu s-a mai întâmplat. Nimeni nu a mai zis așa ceva", a spus Victor Ponta la DC News Live.

Bogdan Chirieac: "dumneavoastră ați spus că sunteți construit altfel și că unii erau dispuși să calce pe cadavre la propriu și ați ales să demisionați".

"S-a călcat. După cum vedeți, în continuare tot ce se întâmplă în România se întâmplă pentru că au murit niște oameni la Colectiv. Cred că este o folosire a unei tragedii pentru interese politice. Din 1989 și până acum, niciodată moartea unor oameni nu a mai fost folosită în scop politic".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel