Iohannis, cuvinte dure pentru Tudorel Toader

Președintele Klaus Iohannis a avut un mesaj dur pentru Tudorel Toader, care a spus că legalitatea unei ordonanțe de urgență nu trebuie verificată de procurori. 

"Domnul ministru Toader a confundat poziția dumnealui de acum, cu poziția de profesor universitar sau de rector pe care a avut-o. Dacă vorbim teoretic, se poate purta o discuție pe contencios-administrativ legat de cine și de ce se ocupă în România. Domnul Toader este ministrul Justiției, iar din această poziție dacă a constatat că anumite lucruri nu merg bine în Justiție, trebuia să vină cu un act care să corecteze codul de procedură penală, de exemplu. Abordarea domnului ministru mi se pare inadecvată, " a declarat președintele Klaus Iohannis. 

Potrivit președintelui, cazurile de abuz al procurorilor ar trebui rezolvate prin CSM, care judecă plângerile de acest tip, și prin politica în domeniul Justiției.

"De aceea am spus că, dacă domnul ministru a constatat că ceva nu este bine reglementat, trebuia să vină cu un act care corectează această lipsă de reglementare, dacă ea în părerea domnului ministru există", a afirmat Iohannis.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat marți că legalitatea unei hotărâri de guvern este verificată de judecătorul specializat în contencios administrativ și nu de către procuror.

Reamintim că Tudorel Toader a făcut o serie de declarații în această dimineață, cu referire la dosarul Belina, în cadrul căruia vicepremierul Sevil Shhaideh și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb sunt anchetate pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență. Ministrul Justiției a spus că legalitatea unei astfel de hotărâri trebuie judecată de un judecător pe contencios-administrativ și nicidecum de un procuror. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel