Iohannis, consultări cu PNL. Orban: Cred că ţine cont şi de sondajele de opinie

Rodica Mitu / 08 apr 2019 / 15:50 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis - Ludovic Orban
Descriere foto: Klaus Iohannis - Ludovic Orban

Mandatul PNL la consultările de la Cotroceni pe tema situaţiei din Justiţie este de susţinere totală pentru referendumul naţional, a declarat, luni, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.  

„PNL va participa la consultările de la Cotroceni. Mandatul care a fost dat de Biroul Executiv pentru delegaţia care va reprezenta partidul la Cotroceni este de susţinere totală pentru referendumul care a fost iniţiat de preşedintele României. PNL se va implica cu toată forţa alături de preşedintele României pentru ca acest referendum să permită cetăţenilor români să-şi exprime voinţa şi să decidă foarte clar că cine a furat în România în ultimii 30 de ani nu poate să scape de rigorile legii şi că nu mai putem accepta ca orice Guvern să ameninţe sistematic independenţa justiţiei, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor prin emiterea de ordonanţe de urgenţă, noaptea ca hoţii sau ziua de şestache, numai pentru a-i scăpa de pedeapsă pe cei care au comis infracţiuni de corupţie”, a spus Orban după şedinţa conducerii PNL, care a avut loc la Parlament.

El a arătat că Biroul Executiv l-a mandatat să decidă componenţa delegaţiei care va merge la consultările de la Cotroceni. „Nu vom propune întrebări, pentru că, după cum sunt formulate temele, pot fi uşor anticipate aceste întrebări. Sunt convins că preşedintele va avea nişte propuneri de întrebări. Din punctul nostru de vedere, temele pe care se organizează referendumul sunt extrem de bine alese şi fundamentale pentru evoluţia societăţii româneşti', a mai spus Orban.

Orban spune de ce consultările încep cu PNL

 

Preşedintele liberalilor a apreciat că aceste consultări cu şeful statului vor începe cu PNL ca urmare a parteneriatului cu preşedintele Iohannis. „Preşedintele României este într-un parteneriat bine cunoscut cu PNL - avem obiective comune, proiecte comune şi împreună ne dorim să oferim cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea României, pentru continuarea traiectoriei euro-atlantice şi pentru a oferi fiecărui român şansa la reuşită în viaţă şi la prosperitate. Ca atare, considerăm că decizia preşedintelui de a ne invita în primul rând pe noi, ca parteneri, mi se pare o decizie cât se poate de bună şi cred că ţine cont şi de sondajele de opinie”, a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27