Iohannis, atac la CCR, după decizia CEDO în cazul Kovesi. Chirieac: Are dreptate Iohannis

Kovesi - Iohannis
Kovesi - Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele declaraţii ale lui Klaus Iohannis, după decizia CEDO în cazul Laurei Codruța Kovesi, potrivit căreia demiterea sa de la șefia DNA  a fost una abuzivă. Președintele a lansat un atac la adresa CCR spunând că această decizie nu trebuie să rămână fără consecințe.

"Am înţeles de la specialişti că onorabilul CEDO nu pomeneşte despre CCR. Că legea în România nu precizează exact cum se face demiterea unui procuror-şef, astea sunt lucruri pe care le-am tot discutat fiindcă nu ni se pare în regulă mecanismul acela de implicare a politicului, preşedintele numeşte la propunerea Ministerului Justiţiei.

Am văzut că, în cazul SIJ, CSM numeşte, dar lucrul acesta nu este binevenit. Sunt lucruri care într-adevăr pun un semn de întrebare. Cel mai important este acela adus în discuţie de domnul senator Sorin Roşca Stănescu: faptul că procesul la CEDO, într-un caz care nu a presupus lipsire de libertate, abuz în justiţie, s-a desfăşurat cu asemenea viteză", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Vezi și:  Kovesi, mesaj după decizia CEDO. Chirieac: A dat un mesaj politic!

"Are dreptate președintele Iohannis"

"Există oameni care au câştigat la CEDO, care au făcut ani de puşcărie şi puşcărie preventivă. Domnul preşedinte Iohannis spune că trebuie schimbată CCR, trebuie luate măsuri, că asta spune domnia sa. Eu pot să spun aşa: da, are dreptate președintele Iohannis, să schimbăm CCR! Dar, atunci, ce facem cu toţi procurorii şi judecătorii care au băgat oameni în puşcărie, le-au distrus viaţa, afacerea, i-au terminat pur şi simplu? Odată cu ei s-au pierdut sute de mii de locuri de muncă în această ţară. La CEDO, au câştigat. Scăpăm şi de acei distinşi magistraţi?

Că, dacă acum domnul preşedinte Iohannis doreşte să reformăm de sus până jos CCR, foarte bine. Eu cred că preşedintele a dat o idee. Este treaba distinşilor din Parlament şi a profesorilor universitari de drept să spună cum. Dar atunci o facem cu totul. Să vedem şi judecătorii care au pus-o pe Rarinca în puşcărie. Hai să vedem şi acolo! Să vedem cine a mai câştigat. Domnul acela Gutău, primar pe la Râmnicu Vâlcea, şi care a câştigat la CEDO. Facem ceva cu magistraţii care i-au distrus viaţa?", a mai spus analistul politc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel