Ioan Rus, despre RĂZBOIUL între CFR și maxi-taxi. Ce se va întâmpla cu transporturile rutiere și cele pe cale ferată

Ministrul Ioan Rus a explicat la DC News care sunt soluțiile pentru îmbunătățirea transportului pe cale ferată și despre schimbarea legislației pentru microbuze.

Întrebat ce se va întâmpla cu CFR-ul dacă nu are infrastructură, ministrul Ioan Rus a răspuns următoarele:

"Până la Constanța, mai sunt încă porțiuni, avem 1 miliard și ceva de euro, avem alocați pentru că vom avea o cale ferată rapidă."

Faceți ceva cu aceste firme de transport rutier care iau călătorii CFR-ului?

"Nu este adevărat! În 2014, CFR Călători a înregistrat o creștere cu 15% a numărului de pasageri care nu a venit din creșterea vitezei de deplasare, ci a venit din confortul din noile vagoane, operatori privați și așa mai departe. Procesul acesta de achiziție și procesul investițional din infrastructură este unul în derulare", a explicat ministrul. 

Citește și: DEMISIE VICTOR PONTA în 2016, dacă AUTOSTRADA COMARNIC - BRAȘOV nu e gata. Ce spune Ioan Rus

Schimbarea legislației ca maxi-taxi să meargă pe distanțe mici

"Este în discuție și acest lucru, nu pot să dau un astfel de mesaj că mâine se schimbă. Nu! În liniște și cu analiză temeinică se vor produce lucruri care să echilibreze tipurile de transport din România. În acest moment, cred că 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, dacă suntem extrem de mobilizați, sper ca așa să fim cu toții, sper că vom avea o autostradă Sibiu-Pitești, că vom avea posibilitatea să mergem din sud în nord, între Țara Românească și Transilvania. Și de asemenea, și de la Iași la Târgu-Mureș. Avem 15, 16, 17, 18, sunt 4 ani! Dacă aceste lucruri se întâmplă, va fi o realizare. La 100 de ani de la Marea Unire vom putea vorbi despre Marea Integrare a regiunilor țării în aceeași țară", a declarat Ioan Rus pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel