Urmărește emisiunea live


Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte PE, avertisment în lupta împotriva terorismului

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu subliniază că măsurile luate împotriva terorismului nu trebuie să afecteze viața cetățenilor, pentru că, dacă ar fi așa, teroriștii ar marca o victorie indirectă. 

"Toate răspunsurile împotriva terorismului trebuie să urmărească păstrarea unui echilibru corect între viața privată și securitatea publică. Aceste răspunsuri trebuie să încerce - pe cât posibil - să evite să aducă și mai mult stres în viețile noastre, negând astfel terorismului o "victorie" indirectă!", a scris vicepreședintele PE și al Comisiei pentru Afaceri Externe în declarația depusă în contextul dezbaterii atacurilor teroriste recente de la Paris, care a avut loc miercuri în plenul PE de la Strasbourg. 

[citeste si]

Ioan Mircea Pașcu a punctat că "atacurile criminale de la Paris au adus războiul de gherilă pe străzile Europei afectând astfel în mod direct securitatea individuală a cetățenilor europeni. Două concluzii sunt importante. În primul rând, securitatea euro-atlantică a primit, în mod abrupt, o dimensiune internă, care este complementară dimensiunii externe, cu care eram obișnuiți până acum. În al doilea rând, aceste dimensiuni trebuie să fie conectate iar instrumentele pe care le are Uniunea Europeană pentru a le aborda individual trebuie să fie integrate, de preferință într-un spectru unic, începând cu serviciile de informații, continuând apoi cu poliția, cu apărarea civila, cu jandarmeria și, în cele din urma, cu forțele armate. Din punct de vedere tehnic această nevoie de integrare ridică două probleme. O prima problemă este necesitatea unei creșteri semnificative a schimbului de informații clasificate între agențiile Uniunii Europene și între statele membre UE. A doua problemă se referă la modul în care pot fi folosite forțele armate pentru a păstra securitatea internă a statelor membre. În afara adoptării unor noi reglementari și a creării unor noi instrumente, Uniunea Europeană trebuie să analizeze acele reglementări și instrumente care există deja dar care nu au fost niciodată folosite până acum. Într-un sens mai larg, toate răspunsurile împotriva terorismului trebuie să urmareasca păstrarea unui echilibru între viață privată și securitatea publică. Aceste răspunsuri trebuie să încerce - pe cât posibil - să evite să aducă și mai mult stres în viețile noastre, negând astfel terorismului o "victorie" indirectă", a concluzionat vicepreședintele Parlamentului European. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel