EXCLUSIV  Ținute elegante și strălucitoare pentru Noaptea Visurilor: Moda la rang de artă

Vreau un 2017 cu mii de nuanţe, dar verzi!

Pantone a ales “greenery” drept culoare a anului viitor. Ea încarnează filosofia ambientalistă şi sofisticată. De la accesorii la haine, verdele dă un mesaj de lejeritate.

Verde. Pădure, flamuri, smarald, cinabru. Sau combinaţii de verde. Sunt mai mult de 50 de nuanţe. Dar numai una este Greenery, culoarea Pantone 2017, care va plăcea şi veganilor, şi ambientaliştilor şi care se opune tehnologiei albastre (blu-tecnologia) a iPhone, Facebook. 

 

Gigi Hadid, cel mai frumos manechin al anului, într-o rochie Versace


Gaia Vicenzi, psiholog şi terapeut care ţine seminarii despre culori, explică: “Greenery combină verdele şi galbenul, dând naştere unei forme ludice şi ironice, care conferă în acelaşi timp, siguranţă. Este un surâs ireverenţios, dar care păstrează un sentiment de soliditate şi stabilitate. Nu este un verde militar, dar aduce ideea unei anumite discipline. Nu este pastel, dar are sensul unei vioiciuni tinereşti. Nu înseamnă accesibilitate, dar conţine ideea unei fermităţi efervescente. Poate că a fost aleasă pentru că, într-o lume lichidă, unde nimic nu are contururi definitive, unde totul este negociabil şi incert, aminteşte de ceva de durată şi simplu, care conferă siguranţă fără complicaţii, induce o încetinire a ritmului, dar nu permite blocarea. Este o invitaţie la o securitate calmă”. 

Este o culoare dificilă? Nicidecum. Alessandro Michele (Gucci) a adoptat-o deja în colecţia toamnă-iarnă 2016-2017. Céline, Michael Kors, Emilio Pucci, Lacoste, DSquared şi Balenciaga, în pas cu timpul, o afişează în colecţia primavară-vară 2017, cu asortări îndrăzneţe cu albastru şi roşu. Salvatore Ferragamo a trimis pe catwalk un look total greenery, Zahir Murad a atribuit-o unei luxoase ţinute de seară, demnă de Golden Globe. Au purtat verde pe covorul roşu Lupita Nyong’o şi Gwyneth Paltrow, care ar putea fi urmate şi de alte actriţe.

 

Rochie Moschino

 

Dacă nu îndrăznim să abordăm o ţinută Lacoste verde monocromă, putem opta pentru o geantă gri sau neagră, care s-o facă mai strălucitoare.

Make-up Forever a creat fardul de pleoape Artist Shadow-Satiny Finish verde, Opi, un lac ce transformă unghia într-o bomboană de mentă de culoarea smaraldului. Pentru minimalişti, există verdele invizibil: cel al unei băi cu Aquolina, cel al fardului Erborian, cu extract de bambus, din Coreea, cel al argilei de Glamglow. O sută de modalităţi de a te simţi natural.

Mai sunt câteva ore până la party-ul la lumina lumânărilor și fiecare doamnă se întreabă: ”cum mă voi îmbrăca în noaptea de Anul Nou?” Și în acest an, haute couture a oferit un spectacol în care moda a devenit sinonimă cu arta. În câteva cuvinte, domină tendințele în aur și argintiu, roşu şi alb, dar, bineînţeles şi negru. Rochii scurte sau foarte lungi. Rochiile lungi pentru noaptea dintre ani abundă în paiete, lurex, dantele, brocarturi, lame-uri şi cristaluri. În mare vogă, catifeaua opulentă şi aristocratică, de la turcoaz la verde intrigant până la tonurile senzuale de burgund.

 

Rochie Moschino

 

Nuanțele rafinate de argintiu vă vor ajuta să aveți un look de poveste amintind de o Crăiasa Zăpezii contemporană. Vă stau ca model fustele de mătase cu aplicații de paiete, îmbinate cu topuri de mătase în aceeași nuanță.

Mixează nuanţe şi texturi cât mai diverse, în culoarea şampaniei şi creează cea mai stylish ţinută pentru această seară.

De asemenea, rozul quartz guvernează încă cele mai hot ţinute.

 

Creație Moschino

 

Rochia strălucitoare cu mii de paiete de la Valentino sau cea care pare confecţionată din bucăţi de oglindă, de la Dolce&Gabbana, ori cea din catifea Yves Saint Laurent vă vor transforma într-o prinţesă a serii. Să nu uităm nici rochiile cu volane, până în pământ, semnate de Moschino sau Roberto Cavalli sau cele de eleganţă extremă create de Max Jacob.

Gândiţi-vă la defileurile de pe podium semnate de Chanel, Miou Miou, Dolce&Gabbana sau Christian Dior ori Tom Ford şi veţi înţelege că orice combinaţie este permisă.

Ceea ce odată putea părea kitsch acum poate fi considerat de un rafinament extrem.

 

Rochie Valentino

 

Alb și negru. Ca și binele și răul care dialoghează într-o neîntreruptă schimbare. Negrul evocă noaptea, misterul, necunoscutul, eleganța, dar în același timp plăcerea și dragostea. Albul – puritatea. Combinația negru-auriu va fi întotdeauna o alegere perfectă pentru un look elegant. În acest sens, inspirați-vă din creațiile lui Roberto Cavalli, Dolce&Gabbana, Moschino și Balmain, Vionnet, Zac Posen...

 

Rochie Vogue

 

Roşul este culoarea forecasting. Ce poate insufla mai multă pasiune decât clasicul roșu? Iar în sezonul acesta va arăta deosebit de seducător în tandem cu negrul. În anul 2016 a fost în mare vogă tonalitatea Marsala: caldă, sofisticată. Aşa cum declara icoana modei, Diane Vreeland, jurnalista multi premiată de la Harper’s Bazaar şi directoarea de la Vogue USA, ”Roşul este strălucitor, purificator. El aduce norocul. Nu mă pot plictisi de roşu. Este ca şi cum te-ai plictisi de cineva pe care îl iubeşti peste măsură”. Iar Christian Dior afirma la rândul lui: ”Este o culoare energetică şi benefică. E culoarea vieţii care merge bine în orice stagiune. Nu vă veţi sătura niciodată de el. Folosiţi-l în rochii, în accesorii, în pălării, în eşarfe care aprind total negrul. O umbrelă roşie încălzeşte un pardesiu gri. Roşu veţi vedea că îl poartă toate doamnele magnifice şi elegante”.

Creatorul Valentino Garavani, un alt iubitor al acestei culori, mărturisea despre geneza roşului său: ”Când eram student, am fost invitat la Opera din Barcelona şi am fost şocat când am văzut într-o lojă o doamnă cu părul grizonat, splendidă, cu o rochie de catifea roşie. Mi s-a părut unică în acea sală. Era izolată în splendoarea sa. Pentru mine ea a devenit ideea roşului”. 

 

Rochie Rami Kadi

 

Ploaie de paiete peste rochii, fuste, topuri, dar și perle, strasuri și pietre colorate. Dantelele sunt în mare vogă, dar nu căptușite, pentru că transparența este obligatorie. Regăsim stilul Audrey Hepburn, dar și Rita Hayward, Lauren Bacall, Ava Gardner și Marlene Dietrich, amintind că moda se repetă iar și iar. Haine de blană și în special jachete, dar și etole deasupra rochiilor.

Pentru persoanele mai sportive sunt recomandate tricoturi cu fir din argint sau din aur, combinate cu piese din denim.

Pentru o ţinută îndrăzneaţă, mai ales dacă mergeţi într-un club de noapte, algeţi pielea, asortând, de exemplu, o fustă din piele cu un top strălucitor sau cu motive animaliere. 

Pentru cei foarte tineri, este încă în trend “marele clasic”: jeans de seară, cu un top negru şi pantofi escarpin. Simplu şi rafinat totodată.

 

Rochie Versace

 

O fustă lungă de inspiraţie romantică iese în evidenţă dacă este purtată cu un T-shirt cu mesaj imprimat. Ţinuta va fi cool dacă fusta vine, obligatoriu, peste T-shirt.

Se poate purta orice imprimeu extravagant, dar dacă acesta este însoţit de un motiv animal, riscaţi să păreţi ieşită dintr-o menajerie. Se recomandă deci, în primul rând, motivele florale.

 

Rochie Dior

 

În sfârşit, vă puteţi oferi o cascadă de perle, jucându-vă cu codurile şi deturnând convenţiile. Un amplu colier de perle, ce aminteşte de rigoarea burgheză, devine cu totul altceva pus peste o vestă de jeans.  

Dar, cu siguranţă, rochia va rămâne întotdeauna arma de seducție a femeilor. O rochie retro va fi cu siguranță admirată, fie că are o alură arogantă, fie în genul celor purtate de prințesele rusoaice, din brocart sau catifea. Inspirați-vă din show-urile Chanel sau Balenciaga. Creațiile lui Valentino sau cele ale lui Elie Saab, cu inserții de dantelă, sunt absolut senzaționale.

 

Rochie Chanel

 

Revine în mare vogă little black dress, după creatoarea pariziană Coco Chanel, varianta neagră din Crêpe-de-Chine, ce ajungea până la genunchi şi era ornată cu franjuri adânci, cu mărgele.

Așadar, alegeți între o rochie elegantă care să taie răsuflarea audienței sau un costum în stil masculin pe care să-l accesorizezi cu bijuterii masive.

Noaptea de Anul Nou este un moment pentru a încinge spiritele prin lucruri lucioase şi sclipitoare aşa încât lăsați-vă cuprinse de vraja serii, la un party în versiunea Marelui Gatsby. Cu siguranţă, veţi alege între o rochie în stilul luxury, luminoasă, aurie sau argintie. De la rochiile lungi de seară în voaluri şi rochiile drapate la rochii minimaliste, de la cele deosebit de decoltate la cele cu alură monahală, fie în negru, roşu, argintiu, auriu sau bronz, totul este să fie strălucitor.

 

Rochie Givenchy

 

Sunt în vogă pentru această noapte rochiile din ţesături metalizate, creaţiile brodate cu paiete în tonalităţi argintate, din ţesături din brocart auriu, cusut cu paiete, încă odată subliniem imperativul este acela de a străluci.

Nu numai roşul, care este culoarea tradiţională şi care se spune că aduce noroc purtat în Noaptea de Anul Nou, este fascinant, întrucât aduce culoare, lumină, pasiune, ba chiar, un plus de îndrăzneală. Dar, pe de altă parte, şi negrul rămâne un paspartu flexibil pentru a declina noile tendinţe. Pentru cele care nu vor să greşească, negrul rămâne marele clasic. Misterios şi fascinant, e culoarea capabilă de a defini orice tip de personalitate şi de a valoriza orice tip de frumuseţe. E o culoare cu care nu se greşeşte niciodată. Dar, pentru a evita efectul monocrom, îmbinaţi-l cu verde sau cu roşu, ori, ultima modă, cu tonalităţi de galben.

 

Rochie Versace

 

Unul din trendurile acestei nopți este Chinatown. Brocartul, catifeaua roșie, dragonii, florile stilizate sunt elementele perfecte ale designului din acest an. Ele i-au inspirat și pe Alberta Feretti, Givenchy, Gucci, Haider Ackermann, Valentino, Giambattista Valli, Dries Van Noten sau Giorgio Armani, Jean-Paul Gaultier, Mary Katrantzou.

Aşadar, vă recomandăm să vă înveşmântaţi într-o rochie roşie şi, bineînţeles, pe buze să aveţi rossetto rouge Coco, nuance Gabrielle, şi să vă parfumaţi cu Hypnotic Poison Dior, tot într-o culoare roşie, sau Black opium, cu Nuit Blanche de la Yves Saint Laurent, sau cu Juliette Has a Gun ori cu noul duo de parfumuri al lui Francis Kurkdjian: Petit matin, cu note de lămâie, lavandă şi mosc, şi Grand Soir, care reprezintă strălucirea şi grandoarea serilor de bal.

Pentru ca seara dintre ani să fie cu adevărat magică, alegeți cât mai multe elemente prețioase și vă veți simți ca în palatul unui maharajah. Detaliile somptuoase ale bijuteriilor de influenţă Art Deco reprezintă garanţia unei apariţii remarcabile.

 

Rochie Rami Kadi

 

De la Cartier la Van Cleef&Arpels, stiliştii recomandă ceasuri de poveste, la care de cele mai multe ori putem numai visa. Ceasuri-bijuterii, cu diamante şi pietre preţioase, autentice opere de artă realizate de maeştri orlogieri, aşa cum am văzut în anumite vitrine ale muzeelor.

Se spune că diamantele sunt cei mai buni prieteni ai femeilor. Şi atunci, de ce să nu visăm la preţioase inele, brăţări, coliere de la faimoasele case de bijuterii sau măcar la niște copii. Nu poţi rezista unui colier haute joaillerie de la Cartier sau unei pereche de cercei precum cei de la Bulgari, ca şi delicatelor artificii de zăpadă incrustate în grațioasele bijuterii de la Tiffany&Co.

Maiestuoase, cu străluciri intense şi detalii de o complexitate impresionantă, bijuteriile au cucerit întotdeauna prin rafinamentul lor suprem. De neratat și bijuteriile Pasquale Bruni, Chaumet, cele de la Kultho, inelele de la Cellini sau colierele Freywille...

La Londra, colecţia creată de Gabrielle Chanel urma să fie prezentată în decembrie 1932. Dar evenimentul a fost anulat. După 85 de ani, ea a ajuns totuşi în capitala britanică prin intermediul Mademoiselle Privé, ce îngemănează magia bijuteriilor reeditate după schiţele originale cu savoir faire-ul pieselor haute couture create de Karl Lagerfeld special pentru expoziţie. Personalităţile carismatice ale celor doi designeri se pun astfel reciproc în lumină.

 

Rochie Zuhair Murad

 

Bijuteria în jurul căreia îţi gândeşti ţinuta sau cea care transformă eleganţa într-o stare de spirit, aceea este cheia unei ţinute de succes. Ţineţi cont ca în noaptea de Anul Nou, de străluciri, să purtaţi cercei supradimensionaţi, nicidecum o variantă timidă. Ca un amănunt, purtaţi în păr agrafe somptuoase.

Sezonul acesta, adevăratele bijuterii sunt pantofii care au toate calitățile pentru a fi așezați în categoria pantofi-bijuterie, la fel ca şi un clutch de o eleganţă extremă, brodat cu perle.

Sfatul meu este: purtaţi cu nonşalanţă o rochie roşie midi sau lungă, cu tăieturi impecabile, şi asumaţi-vă rolul de star al serii.

Să aveți un an magic cu iubire și fericire!

LA MULȚI ANI! 


Rochie Ziad Nakad

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel