Viorica Dăncilă în SUA. Întrevedere cu conducerea American Jewish Committee

Viorica Dancila
Viorica Dancila

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut luni, 23 septembrie 2019, o întrevedere cu David Harris, preşedintele American Jewish Committee, în contextul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA.

În cadrul convorbirilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidenţiat importanţa pe care Parteneriatul Strategic cu Statele Unite o are pentru România, precum şi ataşamentul ţării noastre pentru parteneriatul cu statul Israel. Totodată, premierul a subliniat susţinerea fermă de către România a unei relaţii transatlantice robuste, ca premisă esenţială pentru asigurarea securităţii şi prosperităţii comune.

Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a oricăror alte forme de manifestare a intoleranţei, acestea constituind priorităţi ale mandatului Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. În context, şeful Executivului a evocat evenimentele subsumate acestei tematici, organizate la Bruxelles şi la Bucureşti, pe durata mandatului României la CUE.

Au fost prezentate acţiunile Guvernului României care vizează păstrarea memoriei Holocaustului



De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat acţiunile Guvernului României care vizează păstrarea memoriei Holocaustului şi combaterea negaţionismului, menţionând, între acestea, deschiderea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului la Bucureşti, dar şi dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului.

Reprezentanţii Conducerii American Jewish Committee (AJC) au apreciat faptul că primul eveniment organizat de PRES RO 2019, la Bruxelles, a fost dedicat luptei de combatere a antisemitismului. De asemenea, au apreciat măsurile Guvernului de la Bucureşti cu privire la deschiderea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului şi importanţa pe care o acordă ţara noastră promovării educaţiei privind Holocaustul la nivelul întregii societăţi româneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel