Întrebare REFERENDUM justiție 2019. Radu Tudor, provocare lansată la Antena 3. Fenechiu, ”amuzat”

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a anunțat că este „aproape hotărât” să convoace un referendum pe 26 mai. Preşedintele a adăugat că mai e nevoie de o analiză profundă, care a și început la Palatul Cotroceni. Joi seară, Radu Tudor, la Antena 3, a lansat o provocare pentru invitații săi.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe Justiție în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Robert Cazanciuc și Daniel Fenechiu au fost provocați, joi seară, de Radu Tudor să spună ce întrebare, în opinia lor, va alege președintele României pentru referendum. „Rugamintea mea este, dacă se poate, să fiți cât mai specifici", le-a spus Radu Tudor invitaților din emisiunea sa „Punctul de întâlnire" de la Antena 3.

Primul care a răspuns a fost Robert Cazanciuc: „Dragi concetățeni, au fost abuzuri în justiție în ultimii zece ani de zile?". „Și întrebarea aceasta la ce să conducă în urma referendumului?", a întrebat Radu Tudor. „Să conducă la o dezbatere reală, cu cărțile pe masă. Dacă vrem să facem o restartare, nu se poate decât recunoscând că au existat abuzuri. Cu cărțile pe masă, să vedem care sunt soluțiile", a răspuns acesta.

Întrebare referendum Justiție. Varianta lui Fenechiu

„Domnule Daniel Fenechiu, vă văd amuzat. O să vă rog să-mi spuneți ce întrebare ar putea să pună președintele Iohannis la referendum", i-a zis Radu Tudor. „Cu siguranță, nu o să pună întrebarea sugerată de domnul Cazanciuc. (...) Eu cred că întrebarea va fi fie pe teme de integritate, fie pe teme de corupție, lupta anticorupție. Eu aș înclina mai mult să cred că întrebarea va fi undeva în zona întăririi instituțiilor judiciare și combaterea luptei anticorupție. Nu am detalii. Știu că i-au fost trimise foarte multe propuneri. (...) Sunteți de acord cu întărirea instituțiilor judiciare și înăsprirea legislației anticorupție? Ar putea fi o întrebare", a spus Fenechiu la Antena 3.

Vezi și: Corlățean, nimicitor cu Iohannis: E o datorie morală s-o spun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel