Interzicerea TikTok în SUA, din nou, pe masa Camerei Reprezentanților

FOTO: Freepik @stockking
FOTO: Freepik @stockking

Un proiect de lege care vizează interzicerea rețelei sociale TikTok în SUA va fi examinat de Camera Reprezentanților. Câți utilizatori americani ar putea pierde TikTok dacă va trece acest proiect.

Interzicerea TikTok în SUA se află, din nou, într-un proiect de lege pe care Camera Reprezentanților o va examina în perioada următoare, informează AFP, scrie Agerpres. Potrivit sursei menționate, propunerea de lege prevede interzicerea TikTok dacă rețeaua socială, foarte populară la nivel mondial, nu taie legăturile cu ByteDance, compania-mamă, și în plan mai larg cu China.

Această măsură este prevăzută într-o serie de texte menite să deblocheze fondurile pentru Israel, Taiwan și Ucraina, ceea ce ar putea facilita votarea ei în cele două camere ale Congresului.

Astfel, propunerea de lege ar obliga ByteDance, societatea-mamă a TikTok, să vândă aplicația în termen de câteva luni, în caz contrar ea fiind exclusă din magazinele de aplicații ale Apple și Google în SUA.

Această propunere i-ar da de asemenea președintelui american puterea de a desemna alte aplicații drept o amenințare pentru securitatea națională, dacă acestea sunt controlate de țări considerate ostile SUA, creându-se astfel un precedent în acest sens.

TikTok, platforma care îi permite Chinei să spioneze și să manipuleze utilizatorii americani

TikTok se află de mai multe luni în colimatorul autorităților americane, numeroși responsabili estimând că platforma de videoclipuri scurte de divertisment permite Chinei să-i spioneze și să-i manipuleze pe cei 170 de milioane de utilizatori au săi din SUA.

Președintele Joe Biden și-a reiterat ”îngrijorările” cu privire la TikTok în timpul unei convorbiri cu omologul chinez Xi Jinping, la începutul lui aprilie.

Astfel, Camera Reprezentanților a adoptat deja, cu majoritate covârșitoare de voturi, în luna martie, un proiect de lege care acorda proprietarului chinez al platformei TikTok, ByteDance, un termen de șase luni pentru a ceda acțiunile platformei cu 170 de milioane de utilizatori americani, în caz de neconformare urmând să se confrunte cu o interdicție.

Citește și: Cum afli dacă telefonul tău este ascultat. Fostul polițist Viorel Teacă arată codurile secrete. "Puteți face plângere oricând la Poliție dacă vă regăsiți" - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel