Cum afli dacă telefonul tău este ascultat. Fostul polițist Viorel Teacă arată codurile secrete. "Puteți face plângere oricând la Poliție dacă vă regăsiți" - Video

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vezi în articol cum afli dacă telefonul tău este interceptat.

Fostul polițist Viorel Teacă, popular acum pe TikTok, a explicat cum afli cine îți ascultă telefonul, folosind niște coduri.

"Botați primul cod - *#21#. După ce ați format acest cod apelați și telefonul vă arată dacă este direcționat către alte numere sau nu. După asta, formați *#62# și vă arată exact ce număr vă ascultă sau vă interceptează. Ca să ștergeți toate aceste direcționări ale apelurilor dumneavoastră trebuie să formați ##002# și vedeți că aceste direcționări dispar. Puteți face plângere oricând la Poliție dacă vă regăsiți în una dintre aceste situații", a spus Viorel Teacă în videoclip.

Reamintim că Viorel Teacă și-a dat demisia anul trecut din cadrul Poliţiei Române. El a fost ales să reprezinte imaginea Poliţiei Române şi a fost printre cei opt poliţişti care au jucat într-un serial pe AXN, Oamenii Legii. Teacă a devenit extrem de popular prin intermediul reţelelor de socializare, unde a postat regulat filmuleţe virale, pe diverse teme. 

@raducu8.8 ♬ sunet original - ᵗ ᵃ ˡ ᵖ ⁱ ᶵ ᵃ ☘

Alte indicii care îți arată că telefonul tău este ascultat

ChatGPT susține că există și alte lucruri pe care le poți face pentru a verifica dacă telefonul tău este ascultat:

1. Verifică aplicațiile instalate: Revizuiește lista aplicațiilor instalate pe telefonul tău și verifică dacă există aplicații neobișnuite sau neidentificate. Unele aplicații de monitorizare pot fi ascunse sub denumiri generice.

2. Verifică traficul de date: Monitorizează cantitatea de date pe care telefonul tău o trimite și o primește. Dacă observi o creștere bruscă a traficului de date, ar putea fi un semn că telefonul tău este ascultat sau că există alte activități suspecte.

3. Verifică bateria: Dacă bateria telefonului tău se descarcă mai repede decât în mod obișnuit sau se încălzește excesiv, aceasta ar putea indica faptul că există aplicații care rulează în fundal și care consumă resurse, inclusiv aplicații de monitorizare.

4. Ascultă zgomotele de fundal: Atunci când efectuezi apeluri telefonice, ascultă cu atenție zgomotele de fundal. Dacă auzi ecouri, zgomote neobișnuite sau alte semne care nu par să fie normale, ar putea fi un indiciu că telefonul tău este ascultat.

5. Scanare antivirus și antimalware: Rulează un program antivirus și antimalware pe telefonul tău pentru a verifica dacă există aplicații malware sau alte programe nedorite.

6. Actualizează software-ul: Asigură-te că sistemul de operare al telefonului tău și toate aplicațiile sunt actualizate la ultimele versiuni disponibile. Actualizările de securitate pot remedia vulnerabilități care ar putea fi exploatate de către persoanele care încearcă să-ți asculte telefonul tău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel