Intenția de vot pentru Capitală. Analiza primilor trei candidați. Cui dă Bogdan Chirieac prima șansă

colaj Facebook Nicușor Dan, Popescu Piedone, Cătălin Cîrstoiu
colaj Facebook Nicușor Dan, Popescu Piedone, Cătălin Cîrstoiu

Bogdan Chirieac a făcut radiografia candidaților desemnați la alegerile locale. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut un top 3 al celor mai mari șanse ale candidaților propuși pentru Primăria Capitalei. Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu Cristian Popescu Piedone.

"Publicul din București e un public educat, foarte informat pentru că-i un mare consumator de presă, un public cu venituri peste medie (salariul mediu în București este cel mai ridicat din țară). Cetățeanul din București va lua decizia în funcție de personalitatea candidatului.

În acest moment, dacă profesorul Cătălin Cîrstoiu va avea în spate mașinăria politică și de campanie a PSD și PNL (aici avem un "dacă" foarte mare!), ar trebui să aibă prima șansă. Sigur, un eșec al profesorului Cîrstoiu s-ar răsfrânge și asupra lui Burduja și Firea. Numai că dânșii vor respinge lucrul acesta. Deci, cumva, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt obligați să participe cu tot ce pot la această campanie.

A doua șansă, fiind foarte popular, o are Cristian Popescu Piedone.

Iar cel cu șansa a treia ar trebui să fie Nicușor Dan. Dar, atenție, personalitatea este importantă, fiindcă dânsul are o trupă forte de susținători - hashtag "salvați Bucureșiul" - care sunt foarte mulțumiți că s-au interzis construcțiile în capitala României. În rest, rezultatele nu sunt, e hardcore-ul acela de alegători USR care ar putea să rămână alături de Nicușor Dan.

Dacă există alternativă, te gândești de mai multe ori. Dar, repet: dacă profesorul Cîrstoiu o să aibă un discurs bun, dacă are în spate mașinăria de partid (pentru că el este, practic, total necunoscut, el e cunoscut doar de pacienții lui)... Aici nu merge cum face doamna Clotilde Armand în Sectorul 1, ajutoarele sociale de urgență sunt cele mai multe date în istoria Sectorului 1, Sectorul 1 fiind cel mai bogat din țară!

Nu merge cu găleata și cu zahărul și cu uleiul, nu merge cu chifla și micii de 1 mai! Bucureștenii au totuși un alt orizont. Și problemele Bucureștiului s-au răsfrânt asupra tuturor. S-au tot acumulat în ultimii 8 ani de zile... de fapt, 10! Că-n ultimii doi ani a fost procesul ăla inventat împotriva profesorului Oprescu și n-am avut primar" a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel