Întâlnire Trump - Kim Jong Un. Moscova, prima reacție

Anunţul referitor la o viitoare întrevedere între liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi preşedintele american, Donald Trump, posibil până la sfârşitul lunii mai, este 'un pas în direcţia bună', a declarat vineri, la Addis Abeba, ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, informează AFP. 

'Este un pas în direcţia bună. Sperăm că această întrevedere va avea loc', a declarat Lavrov în timpul unei conferinţe de presă susţinută alături de preşedintele Comisiei Uniunii Africane (UA), Moussa Faki. 

'În mod sigur, avem nevoie de ea pentru a normaliza situaţia în Peninsula Coreeană', a adăugat şeful diplomaţiei ruse, în ultima zi a turneului pe care l-a desfăşurat în cinci ţări africane (Angola, Namibia, Mozambic, Zimbabwe şi Etiopia). 

Donald Trump a răspuns pozitiv propunerii lui Kim Jong Un de a avea o întrevedere, iar această întrevedere ar putea avea loc până la sfârşitul lunii mai, a anunţat joi, la Washington, un înalt oficial sud-coreean, Chung Eui-yong. 

Întâlnirea, rezultatul negocierilor dintre cele două țării din peninsula coreeană 

Acest anunţ spectaculos a fost făcut la Casa Albă şi vine în urma unor contacte între Coreea de Nord şi Coreea de Sud. 

Kim Jong Un s-a angajat, de asemenea, să acţioneze în vederea 'denuclearizării' Peninsulei Coreene şi a promis să se abţină 'de la orice nou test nuclear sau de rachetă', a declarat Chung Eui-yong, consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui sud-coreean, care tocmai avusese o întrevedere cu preşedintele Trump şi mai mulţi oficiali americani. 

Casa Albă a confirmat că Donald Trump a acceptat invitaţia lui Kim Jong Un, locul urmând încă să fie stabilit. 

Serghei Lavrov şi-a exprimat de asemenea mulţumirea în legătură cu organizarea unui summit intercoreean la sfârşitul lui aprilie, al treilea din istorie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel