Întâlnire Kerry - Lavrov, anunțată de Victoria Nuland

Asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, anunță că șeful diplomației americane, John Kerry, se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov, pe tema crizei din Ucraina.

Victoria Nuland efectuează marți o vizită oficială în Ucraina, acolo unde armistițiul încheiat la începutul lunii septembrie este subminat de luptele dintre forțele Kievului și separatiștii pro-ruși, care fac în continuare victime.

"Ne așteptăm ca în viitorul apropiat secretarul de stat al SUA, John Kerry, și ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, să aibă o întrevedere în timpul căreia să discute nu doar pe marginea situației din Ucraina, ci și pe marginea altor probleme", a spus Nuland, precizând că Washingtonul va încerca să coopereze cu Moscova și pe marginea situației din Iran și din Siria și a altor probleme internaționale, conform Agerpres.

"Dacă Rusia și SUA vor putea să conlucreze, acest lucru va fi cel mai bine pentru toți", a spus asistentul secretarului de stat american.

Evaluând situația din Ucraina, Victoria Nuland a subliniat că "acordurile înregistrate la Minsk la începutul lui septembrie sunt foarte bune", dar important este ca "acestea să fie aplicate în felul în care au fost concepute". "Trebuie să fie înregistrată o încetare a focului și stabilit un control al puterii ucrainene asupra liniei de frontieră ruso-ucrainene", a spus subsecretarul de stat al SUA.

Nuland și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că "o parte a graniței cu Rusia rămâne deschisă". "Guvernul Ucrainei se bucură de sprijinul SUA în aceste probleme", a dat asigurări Victoria Nuland.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel