Indian Wells. Tommy Haas, decizie BOMBĂ privind cariera

Tommy Haas, fostul număr doi mondial, şi-a anunţat oficial retragerea din tenisul profesionist, joi la Indian Wells (SUA), punând astfel capăt unei cariere de peste două decenii în circuitul ATP, informează agenţia Reuters.

Haas, în vârstă de 39 ani, care ocupă în prezent postul de director al turneului de la Indian Wells, şi-a făcut cunoscută decizia de retragere într-un discurs emoţionant, la scurt timp după ce bunul său prieten Roger Federer s-a calificat în semifinale, în urma victoriei înregistrate în faţa sud-coreeanului Hyeon Chung.

"Mă consider extrem de norocos că am fost capabil să joc tenis profesionist timp de peste două decenii. Sportul mi-a oferit prietenii dragi, posibilitatea de călători în întreaga lume şi de a-mi crea amintiri incredibile. M-a învăţat, de asemenea, foarte mult despre ceea ce înseamnă să faci faţă provocărilor, să te lupţi şi să le depăşeşti", le-a spus Haas spectatorilor prezenţi pe terenul central de la Indian Wells, printre care s-au aflat şi două foste glorii ale tenisului, Rod Laver şi Pete Sampras.

[citeste si]

Tommy Haas a atins de trei ori semifinalele la Australian Open şi a acces o dată în penultimul act al turneului de la Wimbledon, în 2009. El are în palmares 15 titluri la simplu, ultimele două obţinute în 2013, la Munchen şi Viena.

Germanul a a cucerit, totodată, o medalie olimpică de argint, cu ocazia JO de vară de la Sydney, din anul 2000. El s-a aflat pe poziţia a doua în clasamentul ATP în anul 2002.

Cu 569 de victorii în circuitul ATP, Tommy Haas a fost numit director al turneului californian în iunie 2016 de către proprietarul competiţiei, Larry Ellison. În acel moment, jucătorul se afla în fază de recuperare după o ruptură de ligamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel