Urmărește emisiunea live


Independență Catalonia. Serbia se REVOLTĂ

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Ministrul de externe sârb Ivica Dacic a acuzat marți puterile mondiale de folosire a unor standarde duble prin refuzul de a accepta referendumul privind independența Cataloniei, după ce în 2008 ele au salutat separarea Kosovo de restul Serbiei, transmite Reuters.

Provincia Kosovo și-a declarat independența de Serbia în februarie 2008, un anunț acceptat de către Washington și de majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene, dar respins de Belgrad și aliații săi.

După aproape un deceniu, duminică, alegătorii din Catalonia s-au pronunțat pentru independență față de Spania într-un referendum declarat neconstituțional de către guvernul de la Madrid.

Sunt deranjat de dublele standarde folosite de comunitatea internațională, a declarat Ivica Dacic pentru postul public sârb de radio și televiziune RTS.

Uniunea Europeană nu va afirma niciodată că a făcut o eroare atunci când a recunoscut Kosovo, dar acea decizie va exploda. Cutia Pandorei a fost deschisă, a subliniat Dacic.

Poziția Belgradului privind Kosovo a fost unul dintre principalele obstacole în calea aderării Serbiei la Uniunea Europeană. Bruxellesul susține că Serbia trebuie să-și îmbunătățească relațiile cu Pristina și să renunțe la blocarea eforturilor Kosovo de a adera la organismele internaționale.

Cum se poate ca referendumul să fie invalid în Catalonia, iar în Kosovo independența să poată fi făcută fără unul (referendum n.r.) ?, a declarat luni președintele sârb Aleksandar Vucic după o întrevedere cu omologul său grec, Prokopis Pavlopoulos, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel