Indemnizațiile pentru invalizi, veterani şi văduve de război cresc cu 75%

Bani-lei-romanesti foto slider
Bani-lei-romanesti foto slider

Cuantumul indemnizaţiilor lunare cuvenite invalizilor de război, veteranilor, precum şi văduvelor de război a fost majorat cu 75% faţă de valoarea actuală, a anunţat, marţi, Ministerul Apărării Naţionale (MApN). 

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în şedinţa de guvern, printr-o ordonanţă de urgenţă care modifică Legea 49/1991, la propunerea MApN.

'Invalizii de război încadraţi în categoriile 'mari mutilaţi' şi gradul I de invaliditate vor beneficia lunar de 259 de lei, cei încadraţi în gradul II de invaliditate de 231 de lei, iar pentru gradul III de invaliditate cuantumul a fost crescut la 196 de lei. Tot la 196 de lei au fost stabilite şi noile cuantumuri ale indemnizaţiilor lunare de veteran de război şi ale văduvelor de război care nu s-au recăsătorit', se precizează în comunicat.

Tot în şedinţa Guvernului, a fost adoptată, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, şi o hotărâre prin care cuantumul ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor şi văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat, a fost stabilit la 335 lei, adaugă sursa menţionată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel