Incidente violente la Paris. 26 de răniți, după o nouă manifestație

Douăzeci și șase de persoane - șase protestatari și 20 de polițiști - au fost rănite marți în ciocniri violente produse în timpul unei manifestații la Paris împotriva reformei codului muncii, au anunțat autoritățile.

Sute de persoane purtând cagule au aruncat proiectile asupra forțelor de poliție în cursul manifestației la care zeci de mii de persoane au protestat marți în capitala Franței, la apelul sindicatelor.

Potrivit poliției, la scurt timp după începerea manifestației, 'mai multe sute de persoane cu cagule' i-au atacat pe polițiști, lansând proiectile în direcția lor. Cinsprezece persoane au fost reținute.

Sindicatele, în frunte cu Confederația Generală a Muncii (CGT), au anunțat mobilizarea a mii de persoane împotriva reformei codului muncii, organizatorii contând pe o participare mai numeroasă decât pe 31 martie, zi de proteste care a reunit aproape 390.000 de persoane în 250 de localități — conform autorităților—, 1,2 milioane, potrivit sindicaliștilor.

Manifestații au mai fost organizate marți și în circa 50 de orașe din provincie.

În cursul dimineții, au fost semnalate baraje la Brest, în Bretania (est), și greve în portul Marsilia (sud). Sectorul energetic a fost și el afectat, cu scăderi de producție în mai multe centrale și linii de înaltă tensiune tăiate în regiunea pariziană, potrivit CGT.

Mișcarea socială s-a înăsprit în urmă cu trei săptămâni, odată cu blocarea unor porturi, rafinării și depozite de carburant, obligând autoritățile să recurgă la rezervele strategice de petrol.

Odată cu apropierea EURO 2016, aceste acțiuni au afectat imaginea Franței și turismul, sector deja marcat de atentatele din noiembrie de la Paris.

Conform unui sondaj publicat duminică, 54% dintre francezi dezaprobă continuarea grevelor și manifestațiilor, după ce, în urmă cu trei săptămâni, susțineau în același procent protestele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel