Medic, detalii tulburătoare din incendiu ATI Constanța: Toată lumea alerga cu butelii de oxigen, cu apă, cu pături. Nu suntem de fier

Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

Un medic de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a făcut dezvăluiri sfâșietoare după incendiul de vineri de la ATI COVID.

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineața, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția ATI COVID. Au fost activate Planul Roșu și Planul Alb de intervenție, iar în urma incendiului, șapte persoane au murit. 

Tragedia de la Constanța a îngrozit din nou întreaga țară și asta pentru că Spitalul de acolo este al treilea spital din ultimul an al cărui secție ATI COVID ia foc și în care au murit mai mulți oameni.

Medic de la Spitalul din Constanța, detalii tulburătoare

Claudia Diana Tatarici, medic primar aflat în prima linie în timpul tragediei a declarat pentru Antena 3 că momentele prin care a trecut au fost cele mai cumplite din toată cariera sa.

"Toată lumea alerga cu butelii de oxigen, cu apă, cu pături, cu tot ce era nevoie. Erau colegii de la ISU, care și ei dădeau o mână de ajutor acolo. Cadrele medicale de la infecțioase, care încercau să găsească pacienții. Fiecare încerca să își facă treaba lui și să acorde primul-ajutor pacienților.

Da, era fum, dar scoseseră pacienții de pe secție când am ajuns eu. Alte echipaje au ajuns mai devreme și transferaseră deja  colegii mei o parte din pacienții de la infecțioase, la Spitalul Județean. Se duceau, transferau, se întorceau, luau alți pacienți și tot așa. O asemenea misiune nu am avut până acum și sperăm să nu mai avem.

La poarta spitalului erau rude ale pacienților internați, care întrebau fiecare de ruda lui. Era tristețe, agitație, foarte greu. Mă uitam la pacienta pe care noi am resuscitat-o. Mă durea sufletul, că şi noi suntem oameni, nu suntem de fier. Ne gândeam ce tragedie s-a întâmplat, greu. Mă gândeam şi la familia ei când o să afle. Foarte greu. Din păcate, pacienta mea a fost declarată decedată", a declarat Claudia Diana Tatarici, purtător de cuvânt SAJ Constanța.

Vezi și: Stela Halichidis a izbucnit în lacrimi la TV: Mi-am distrus viața, cariera

Radu Tudor, VIDEO cu impact puternic. Momentul în care un trup cardonizat este băgat în Ambulanță: Această amplă manipulare aruncă adevărul la gunoi

"Pe lângă majoritatea civilizată și tăcută, care judecă înainte să vorbească, în momentele tragice din #România se remarcă vocile stridente, inculte, manipulatoare. Ele încearcă să-și tragă profitul lor din necazul întâmplat. Să beneficieze și ei cumva de pe urmă unor morți.

Acești ciocli, ce mestecă minciuni grosolane și încearcă să prostească o parte din populație care apoi să-i susțină grație acestui reper, devin vizibili. Pentru acești indivizi scârbroși, pompierii sunt de vină pentru incendiul pe care-l sting. Ambulanțele sunt de vină pentru bolnavii pe care-i transporta în cursa contra cronometru, pentru viață. Salvatorii ce își riscă viață în situații extreme sunt blamați pentru că acestea s-au declanșat.

Această amplă manipulare aruncă adevărul la gunoi. Și par destui dispuși să scormonească în el pentru a se hrăni. Planificatorii războiului hibrid își caută mereu carne de tun. Nu, pompierii nu sunt de vină pentru incendii. Ei își riscă viață intervenind să le stingă.

Nu, salvatorii de pe ambulanțe nu sunt de vină pentru bolnavii pe care-i preiau, pentru a-i duce la spital să le salveze viață.

Nu, cei din sistemul situațiilor de urgență nu sunt de vină pentru dezastrele la care intervin, cu multe riscuri, într-un timp record.

Știu, par de clasa 1 aceste argumente, dar se pare că tocmai acest prag nu a fost atins de cei care susțin contrariul.

Nu va lăsați manipulați, avem nevoie de adevăr", a scris Radu Tudor pe pagina de Facebook, alături de videoclipul cu puternic impact emoțional.

VEZI IMAGINILE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel