Incendii Grecia - Un nou bilanţ provizoriu

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Bilanţul, încă provizoriu, în urma incendiilor care au devastat la 23 iulie coasta de est a regiunii Attica şi în special localitatea Mati a crescut la 96 de morţi.

Anunșul de miercuri a fost făcut de pompieri, după decesul unor victime internate în spital. Un bărbat în vârstă de 68 de ani a murit în urma rănilor suferite, la scurt timp după ce o altă persoană, în vârstă de 63 de ani, a decedat din aceeaşi cauză, relatează AFP.

Peste douăzeci de persoane se află în continuare spitalizate, multe dintre acestea fiind în stare critică. Patru oficialii au fost concediaţi în urma tragediei, printre care ministrul ordinii publice şi al protecţiei cetăţenilor şi responsabili din cadrul poliţiei şi pompierilor. Cu toate acestea, guvernul a denunţat mai degrabă construcţiile ilegale din pădurile de pin din Mati decât erorile operaţionale din acea zi, notează AFP.

Anchetă judiciară

Numeroase persoane au murit după ce au rămas blocate în trafic în timp ce încercau să fugă din calea flăcărilor, în timp ce alţi locuitori care au reuşit să ajungă la mare s-au înecat după ce au fost nevoiţi să aştepte ore întregi pentru a primi ajutor.

O anchetă judiciară a fost deschisă, iar rufele a două dintre victime au dat în judecată autorităţile pentru neglijenţă şi punerea în pericol a vieţii.

Vezi și: Alertă pentru românii care merg în Grecia. Risc ridicat!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel