Primul mesaj al împăratului Akihito, după 11 martie: De acum, toată naţiunea participă la operaţiunile de salvare. VIDEO

Akihito
Akihito

Împăratul Akihito s-a adresat miercuri naţiunii japoneze, afirmând că se roagă „pentru securitatea oamenilor“, potrivit unei alocuţiuni televizate, la cinci zile de la seismul devastator şi valurile tsunami care au antrenat un grav accident nuclear la centrala de la Fukushima, informează AFP şi Reuters.

„De acum, toată naţiunea participă la operaţiunile de salvare“ , a declarat împăratul într-o intervenţie excepţională. „Mă rog ca activitatea echipelor de salvare să progreseze rapid şi ca viaţa oamenilor să se amelioreze“, a afirmat împăratul Akihito. El a precizat că probelemele de la centrala nucleară au fost imprevizibile şi s-a declarat „profund îngrijorat“ de situaţia apărută după cutremurul ce a avut o „magnitudine fără precent“, a spus împăratul Akihito în mesajul său adresat poporului japonez, citat de Agerpres.

De asemenea, Akihito a adresat mulţumiri tuturor celor care participă la operaţiunile de salvare şi ajutorare a sinistraţilor. „Populaţia este nevoită să se evacueze în condiţii extrem de dificile de frig, lipsă de apă şi carburant“, a afirmat împăratul.„'Sper sincer că vom putea împiedica agravarea situaţiei graţie eforturilor“ tuturor celor care participă la operaţiuni, a subliniat împăratul nipon.

Împăratul Japoniei a transmis condoleanţe pentru victimele cutremurului devastator şi ale valurilor tsunami ce au lovit ţara şi a cerut naţiunii să nu renunţe.

Acestea sunt primele declaraţii făcute de împăratul Akihito de la cutremurul devastator de 9 grade şi tsunami care au ucis mii de oameni în Japonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel