Ilinca Vandici, ”la Terapie Intensivă 12 ore”: Nu mi se mai dezmorțeau picioarele

Ilinca Vandici / Foto captură YouTube
Ilinca Vandici / Foto captură YouTube

Ilinca Vandici, care a ales de cele mai multe ori să apară în fața publicului doar cu zâmbetul pe buze, a povestit despre cea mai grea perioadă din viața sa.

Ilinca Vandici și-a lansat un canal de YouTube, propunându-și astfel să formeze o legătură din ce în ce mai strânsă cu cei care o urmăresc. Vedeta a dezvăluit că s-a luptat cu depresia postnatală. „Știu că tot ceea ce tu simți îi transmiți copilului, știu că în momentul în care eu reușeam să mă liniștesc, trebuia să reușească și el să se liniștească... știu că singurul lucru pe care trebuia să îl fac era: să-l țin în brațe și să respirăm amândoi. Dar în acel moment n- am fost capabilă de asta, am uitat tot ce am citit, am uitat tot ce am învățat, am uitat tot ce am prins din zbor de la specialiști pe toată durata sarcinii... și asta s-a întâmplat! Cred că noaptea aceea a fost noaptea în care am simțit concret cum s-a instalat depresia postnatală. Îmi era frică, îmi era teamă, eram obosită, pentru că nu dormisem și știm cu toți că oboseala, în condiții de stres, este cel mai mare dușman al unui om”, a spus Ilinca Vandici pe contul ei de YouTube.

În episodul „Traumele Post Naștere”, a spus: „La mine toată experiența a fost șocantă și traumatizantă. Sunt lucruri pe cre le simt și acum, doar că acum gândesc altfel. Am început să pun cap la cap și să-mi dau seama de unde a pornit. (...) Citisem, mă informasem, vorbisem cu specialiști. Toată sarcina am citit, însă, în acele momente, nu a mai contat absolut nimic. Nașterea a fost traumatizantă pentru mine. Nu e musai să fie pentru toată lumea la fel, ține de fiecare în parte. După naștere, am stat la Terapie Intensivă 12 ore, nu mi se mai dezmorțeau picioarele. Te panichezi, nu?! Adică 1 oră, 2, 3, 4... și nu simți nimic, nimic, nimic”.

„Hai să lăsăm măștile deoparte și hai să spunem adevărul pe față. Nu pot să îmi aud copilul că plânge. Tocmai de aceea petrec foarte mult timp cu el, tocmai de aceea ne jucăm extrem de mult și încerc să găsesc tot felul de variante astfel încât el să zâmbească în permanență și să fie fericit, pentru că nu pot să-l aud că plânge. E clar că nu am trecut peste asta total, însă am reușit să depășesc episodul respectiv. E clar că undeva, în subconștient, încă mai sunt lucruri care mă afectează și probabil că acum este și momentul în care, spunând lucrurilor pe nume, reușesc să descarc”, a mai spus Ilinca Vandici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel