Igor Dodon, mesaj după aflarea rezultatelor exit-poll

Dodon
Dodon

Igor Dodon a susţinut un briefing de presă după închiderea urnelor. 

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, ar fi câştigat al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova, conform rezultatelor exit-poll-ului realizat de compania "Intellect Group" în colaborare cu asociaţia SPERO şi ale after-poll-ului telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md şi Institutul de Politici Publice, informează Unimedia.

Astfel, potrivit datelor sondajului "Intellect Group", Maia Sandu ar acumula 54,8 % din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Igor Dodon - circa 45,2%. De asemenea, potrivit rezultatelor preliminare ale after-poll-ului telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md şi Institutul de Politici Publice, pe primul loc în cadrul turului doi al scrutinului prezidenţial se poziţionează Maia Sandu cu 54,7%, în timp ce contracandidatul său Igor Dodon ar acumula - 45,3% din sufragii, relatează Agerpres.

Ce a declarat Dodon

"Atunci când am pornit în acest scrutin electoral, la fel ca şi în anul 2016, noi suntem gata de orice scenariu, şi să învingem, şi să nu învingem, cred că la fel cum e gata şi oponentul meu, dar noi toţi trebuie să dăm dovadă de responsabilitate. Gata! Alegerile s-au finalizat. A fost multă ură, chiar aş spune, a fost multă luptă la limită, s-au trecut şi liniile roşii, dar gata alegerile s-au finalizat. Eu chem toată lumea la calm, la linişte. Noi avem nevoie de pace în Republica Moldova. Nouă nu ne trebuie destabilizare, la nimeni.

Începând cu ziua de mâine, în afară de faptul cine va obţine cel mai mare număr de voturi în această campanie prezidenţială, contează foarte mult ce se va întâmpla în Republica Moldova, ce facem în Parlament, cum aprobăm bugetul pentru anul 2021, cum aprobăm politica fiscală şi eu, în calitate de lider al celui mai mare partid din Republica Moldova, cu cea mai mare prezenţă în Parlamentul Republicii Moldova, mă refer la socialişti, şi ca politician responsabil, vreau să vă spun că cu toţii trebuie să ne concentrăm asupra acestor aşteptări ale oamenilor. Prea tare s-a divizat societatea în aceste o lună jumătate-două de campanie electorală. Eu vă îndemn pe toţi la calm, linişte, pace. Începând cu ziua de mâine începe o nouă etapă în dezvoltarea Republicii Moldova. Eu sunt gata să trag linie, sunt gata să fiu în dialog cu toţi, absolut cu toţi din Parlament care sunt partide responsabile pentru a lua decizia cum ne mişcăm mai departe", a afirmat Dodon.

Iată video cu declaraţiile lui Igor Dodon:

actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel