Iaşi: Un consilier judeţean PNL cere creşe şi grădiniţe în localităţile din zona metropolitană

Consilierul judeţean PNL Romeo Vatră a declarat, luni, că e nevoie de înfiinţarea unei asociaţii de dezvoltare comunitară pentru infrastructură educaţională în zona metropolitană, în condiţiile în care în comunele limitrofe municipiului Iaşi a crescut foarte mult populaţia în ultimii ani, însă în acestea nu există suficiente creşe, grădiniţe şi şcoli.

"Asistăm la o migraţie a populaţiei din municipiul Iaşi către comunele din zona periurbană, din jurul municipiului Iaşi şi o cerere foarte mare pentru grădiniţe şi şcoli. Comunele nu au posibilitatea financiară de a investi în facilităţi educaţionale. Cred că este datoria Consiliului Judeţean să se implice în construirea unei reţele de creşe în zona metropolitană. Astfel cei care locuiesc în aceste comunităţi îşi vor putea duce copiii la creşele din localităţile în care locuiesc şi nu vor mai fi nevoiţi să îi aducă la creşele şi grădiniţele din Iaşi. În felul acesta sprijinim serviciile de educaţie a copiilor şi, totodată, să creştem standardele în zona metropolitană. Avantajele sunt multiple atât pentru părinţi, pentru copii, cât şi pentru municipiul Iaşi", a spus consilierul judeţean Romeo Vatră, scrie Agerpres.

El a menţionat că a făcut un studiu ce vizează creşterea demografică în zona metropolitană din cauza populaţiei care s-a mutat din municipiul reşedinţă spre comunele din jur.

"În zona metropolitană s-a mutat 28,8% din populaţia municipiului Iaşi. Creşterile demografice din ultimii 10 ani din comunele Bârnova, Rediu, Miroslava, Aroneanu sunt de peste 50%. De exemplu, în Valea Lupului populaţia a crescut cu 100%. De aceea propun ca fiecare primar de comună să identifice terenuri de 500-1.000 metri pătraţi pentru aceste creşe şi grădiniţe, iar Consiliul Judeţean să preia terenul, să construiască prin intermediul acestei asociaţii sau fonduri europene, ori din bugetul propriu, după care să dea creşa cu toate dotările necesare în administrarea comunei. Responsabilitatea funcţionării creşelor trebuie să fie a primăriilor", a mai spus consilierul judeţean liberal Romeo Vatră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel