Iaşi: Centru regional SMURD, proiect pilot, înfiinţat pentru Nord-Estul României şi Republica Moldova

Un centru regional SMURD va fi înfiinţat la Iaşi, după ce, miercuri, consilierii judeţeni şi-au dat acordul în această privinţă. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a declarat că, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, vrea să înfiinţeze cel mai modern centru SMURD din România, care va fi unul centru pilot, în cadrul căruia vor fi achiziţionate patru elicoptere de capacitate mare pentru intervenţie rapidă atât la incendii, cât şi la dezastre. 

"Vom înfiinţa un Centru Regional SMURD care va fi dotat cu patru elicoptere noi. Investiţiile sunt de la Ministerul de Interne, noi acordăm clădirea Aviaţiei Utilitare. Centrul Regional SMURD este un pionierat, pentru că va acţiona atât în Moldova (Nordul şi Estul României -n.r), cât şi în Republica Moldova. Tot acolo vom pregăti şi spaţii special amenajate pentru cei care aşteaptă să intervină in misiuni. În prezent, salvatorii stau în patru containere, ceea ce este anormal", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

În urma unei dezbateri care a durat mai bine de o oră, consilierii judeţeni au fost de acord să fie aprobată "atribuirea în folosinţă gratuită de către Inspectoratul General de Aviaţie a unei părţi din imobilul proprietate publică a judeţului Iaşi, situat pe strada Aeroportului nr 46, respectiv suprafaţa de 5.652 metri pătraţi de teren şi construcţiile existente pe acesta, în suprafaţă construită la sol de 2.334 mp, pentru perioada de 5 ani în vederea utilizării ca bază a Unităţii Speciale de Aviaţie Iaşi". 

În cererea adresată Consiliului Judeţean Iaşi, cei de la Inspectoratul General de Aviaţie susţin că au nevoie de o infrastructură adecvată pentru desfăşurarea în condiţii de maximă siguranţă şi eficienţă a misiunilor de zbor a celor de la Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi, precum şi pentru lucrările de mentenanţă aeronautică pentru aeronavele inspectoratului. 

"Investiţiile ulterioare, prin utilizarea resurselor financiare ale Ministerului Afacerilor Interne sau a celor rezultate din accesarea fondurilor europene, pentru reabilitarea imobilului ar putea avea impact major în creşterea gradului de operativitate al unităţii şi, implicit a siguranţei cetăţenilor. În situaţia în care solicitarea noastră vine în continuarea eforturilor pe care le-aţi efectuat în ultimii ani şi se suprapune peste obiectivele instituţiilor pe care le reprezentaţi şi având convingerea că un astfel de demers ar aduce un plus de siguranţă pentru cetăţenii din Regiunea de Nord-Est, vă rugăm să analizaţi posiblitatea supunerii dezbaterii plenului Consiliului Judeţean Iaşi", se menţionează în solicitarea adresată de Inspectoratul General de Aviaţie Consiliului Judeţean Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel