Iranul a reținut 10 marinari americani. John Kerry l-a sunat pe premierul iranian

nave iraniene suez
nave iraniene suez

Iranul a reţinut zece membri ai Forţelor Navale ale SUA, după ce două ambarcaţiuni de mici dimensiuni au intrat în apele iraniene din Golful Persic.

Cele două nave au intrat în apele teritoriale are Iranului în urma unor probleme mecanice, au declarat oficiali americani, care au primit asigurări că marinarii şi navele vor fi eliberaţi, relatează BBC News.

Marinarii de pe cele două nave americane cu care Washingtonul a pierdut contactul în Golful Persic sunt în prezent interogați de autoritățile iraniene, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Gardienilor Revoluției, forța de elită a regimului de la Teheran, transmite Reuters, care citează agenția de presă Tansim.

Reprezentantul Gardienilor Revoluției a precizat că, după arestarea marinarilor americani de către Iran, portavionul american USS Truman a acționat în mod 'provocator și neprofesionist' timp de 40 de minute prin realizarea unor manevre în Golful Persic.

Gardienii Revoluției au adăugat că informațiile privind eliberarea marinarilor americani sunt simple speculații.

Iranul a confirmat miercuri interceptarea a două nave de război americane, cu 10 marinari la bord, care au intrat în apele teritoriale iraniene din Golful Persic, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Sepahnews.ir, potrivit AFP.

Comunicatul Gardienilor Revoluției a informat că "cei zece marinari — nouă bărbați și o femeie — au fost duși într-un loc sigur" și că în momentul interceptării lor portavionul american USS Truman și portavionul francez Charles de Gaulle se aflau în zonă, însă "în apele internaționale".

Potrivit agenției de presă Fars, cele două nave de război americane au pătruns "doi kilometri în interiorul apelor teritoriale iraniene, iar aparatele lor GPS confirmă acest lucru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel