Hunor: Ar fi extraordinar dacă nu s-ar mai folosi cartea maghiară în disputele politice interne

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, pentru Agerpres, că nu a discutat cu PSD, la începutul noii sesiuni parlamentare, despre proiectul de modificare a Legii administraţiei publice locale, în vederea scăderii pragului de folosire a limbii materne în instituţiile publice de la 20% la 10%.

"La începutul anului, noi am depus proiectul de lege de modificare a Legii 215, toată lumea cunoaşte acest lucru, deci din acest punct de vedere nu este nimic nou. Chiar am încercat la sfârşitul sesiunii parlamentare trecute o aprobare mai rapidă în Parlament, dar la începutul sesiunii de toamnă nu am discutat cu nimeni despre acest proiect. Este pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, ca primă Cameră sesizată, dar de aici şi până la aprobare este un drum lung. Ce vorbesc ei, cei de la PNL, nu îmi dau seama, nu ştiu de ce vorbesc acum despre acest lucru, probabil că ei nu au alte subiecte acum', a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai spus că ar fi 'extraordinar' dacă nu s-ar mai folosi 'cartea maghiară' în disputele politice interne. 'Eu nu am nimic împotriva faptului că PSD se luptă cu PNL şi PNL cu PSD, este firesc într-o democraţie, dar de ce trageţi în pianist, pun şi eu întrebarea. Deci, dacă se poate să fie dusă această luptă politică fără subiecte legate de minoritatea maghiară, ar fi un lucru extraordinar de bun. Nu degeaba am propus acum doi ani şi jumătate un pact între toate partidele politice, între majoritate şi minoritate, ca să nu mai fie folosită cartea maghiară în lupta politică internă, în dezbaterile politice interne. Dar, cei care nu au nicio fantezie, nicio iniţiativă, nu găsesc niciun proiect cu care să meargă în faţa cetăţenilor, atunci, sigur, cea mai uşoară soluţie este să scoţi cartea maghiară', a mai spus Kelemen Hunor, la Sfântu Gheorghe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel