Șoferi de TIR, arestați în Franța, cu tot cu patron. Au furat de un milion de euro

Pedepse cuprinse între 3 şi 6 ani de închisoare au fost cerute vineri în faţa unui tribunal din vestul Franţei împotriva a 13 şoferi români de camion şi a patronului acestora, pentru furtul a 700 de roţi de maşini de mare tonaj, informează presa franceză.  

Ei furau roţi în timpul perioadei lor de odihnă, le transportau apoi în România împreună cu încărcătura lor, pentru a le revinde la preţuri cuprinse între 200 şi 350 de euro bucata, echivalentul salariului lor lunar. 

Aceasta le permitea uneori "să-şi mărească de cinci ori veniturile prin numărul de roţi furate", a subliniat procurorul Arnaud Marie în faţa tribunalului corecţional din Rennes. 

Anchetatorii au numărat 80 de furturi de acest tip comise în perioada noiembrie 2013-noiembrie 2016, însumând un prejudiciu evaluat la 676.000 de euro. 

Cei reţinuţi au identificaţi cu ajutorul telefoanelor lor mobile, care au arătat ca s-au aflat în locurile unde au fost comise furturile, de obicei spaţii de parcare a camioanelor în zone industriale. 

Patronul a recunoscut 

Procurorul a cerut între trei şi patru ani de închisoare pentru aceşti şoferi, cu pedeapsa cea mai aspră - 6 ani - pentru patronul lor, Silviu Pietroşanu, 42 de ani. Acesta din urmă a încurajat furturile "prin tăcerea sa", absenţa sancţiunilor disciplinare şi "furnizarea de mijloace necesare" realizării lor, a subliniat procurorul. 

"Ştiam ce făceau majoritatea şoferilor mei. Îi lăsam să facă, pentru a-i păstra", a explicat joi Pietroşanu, deja condamnat în 2012 în Belgia pentru fapte similare. "Nu neg furturile, însă fiecare îşi asumă partea sa de responsabilitate", a adăugat patronul. 

Angajaţii săi, născuţi la Pucioasa, la circa 100 de kilometri nord de Bucureşti, au afirmat că nu s-ar fi putut descurca financiar fără aceste furturi. 

De asemenea, şoferii furau carburant din rezervoarele altor camioane, cu ajutorul pompelor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel