Hawaii și Mexic, lovite de două uragane devastatoare

Uraganele Hector și John amenință Hawaii și Mexic.

Potrivit ultimului buletin al NHC de marţi, de la ora 12.00 GMT, Hector era un uragan de categoria a 4-a pe scara Saffir-Simpson, care numără cinci în total.

Vânturile care însoţesc uraganul Hector ating 215 km/h, cu rafale de vânt chiar mai puternice, dar ”o scădere în intensitate este prevăzută în următoarele 48 de ore”.

Hector ar urma să treacă miercuri la circa 265 km sud de marea insulă din Hawaii, unde NHC a emis un aviz de supraveghere pentru furtună tropicală.

"Hula creată de Hector urmează să atingă coastele de sud-est şi de est a marii insule, şi estul insulei Maui, târziu în cursul zilei de azi (marţi), devenind probabil importantă şi periculoasă", a avertizat centrul.

Al doilea uragan

Un alt uragan, denumit John, de categoria a 2-a, se afla marţi în largul coastei de vest a Mexicului.

Potrivit ultimului buletin al NHC de la ora 15.00 GMT, John sufla cu o viteză de 165 km/h şi "continuă să crească în intensitate" în direcţia nord-vest.

Comisia naţională a apei din Mexic a anunţat la rândul său marţi că ploi abundente cad deja în anumite state din vestul ţării.

Aceasta a avertizat populaţia şi amatorii de iahting cu privire la riscurile presupuse de ploile puternice, vântul violent şi valurile mari.

Autorităţile din staţiunea balneară Los Cabos, din peninsula Baja-California, au închis porturile şi au arborat drapelul roşu pe plaje, unde sunt aşteptate valuri de cinci metri înălţime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel