Hașotti: Băsescu și Parlamentul să ia atitudine în scandalul steagului secuiesc

hașotti dece
hașotti dece

Senatorul PNL Puiu Hașotti a declarat luni că problema steagului secuiesc trebuie abordată politic cu calmitate și înțelepciune, apreciind totodată că președintele și Parlamentul ar trebui să aibă o reacție, potrivit Mediafax.

"Trebuie să dăm dovadă de calm, trebuie să dăm dovadă de înţelepciune, dar în acelaşi timp trebuie să le spunem cât se poate de elegant, de civilizat, de colegial, parlamentarilor maghiari că în situaţia în care vor continua cu gesturi ofensatorii la adresa instituţiilor fundamentale ale României şi ale poporului român vom fi nevoiţi să luăm şi noi atitudine. Atitudine înseamnă anumite rezerve în legătură cu relaţiile între cele două Parlamente, atitudini rezervate faţă de existenţa sau inexistenţa grupurilor de prietenie ... Dar înainte de a avea Parlamentul o reacţie, va trebui ca preşedintele Traian Băsescu să aibă o reacţie faţă de amicul său Viktor Orban, premierul maghiar, care se află - în umbră, poate - în fruntea acestor atitudini", a afirmat Haşotti.

Hașotti crede că UDMR ar trebui să adopte o poziție pe această temă, dar și PDL, formațiune aflată în aceeși familie politică cu FIDESZ, anume PPE.

Puiu Hașotti a fost întrebat dacă Parlamentul ar trebui să aibă o declarație politică pe această temă.

"O declaraţie politică are şi o valoare de simbol, eu spun încă mai mult, că trebuie să le transmitem colegilor maghiari, eventual prin această declaraţie, că noi nu mai putem tolera atitudini ostile faţă de poporul român şi faţă de instituţiile fundamentale ale statului, faţă de simbolurile poporului român. Altfel, vom fi şi noi nevoiţi să luăm atitudini politice şi parlamentare", consideră liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel